CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  


Európa diploma – Tihany
Európa diplomát kapott a Tihanyi félsziget. A kontinens kiemelkedő jelentőségű természetvédelmi területeinek legnagyobb elismerését Persány Miklós szakminiszter vette át. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkhoz tartozó Tihanyi-félsziget az egykori tűzhányóműködésre utaló, szárazföldünkön ritka forráskúpjaival és gejzírmezőjével nyerte el az Európa Tanács elismerését. Az Európa Tanács által tett ajánlásoknak megfelelően a Tihanyi-félszigeten látogatóközpontot építenek, és rendezik a védett terület tulajdonjogát is - közölte a miniszter.

Mobil Posták – Nyugat-Dunántúl
Kísérleti jelleggel a Magyar Posta kilenc megye 44 településén indította el a mobilposta szolgálatot. Régiónkban a Soproni Postaigazgatóság munkatársai is felügyelték a Vas, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében bevezetett új rendszert. A próbaidőszak a tervek szerint őszig tart majd, akkor 22 újabb kézbesítő autót indítanak nap mint nap útjára.

Maradhat a hivatal – feketeerdő
A Győr-Moson-Sopron megyei Feketeerdő önkormányzata átvállalná a helyi posta rezsiköltségét, csak ne maradjon a falu hivatal nélkül. Két éve végeztek külső-belső munkálatokat az épületen, amelyet a település polgármestere szerint már a dédnagyszüleik is használtak. Fekeerdőn nincs óvoda és iskola sem, de a postához ragaszkodnak az ott élők. Szerintük, ha bezár az intézmény, még jobban visszafejlődik a falu. Júniustól rövidebb ideig tart nyitva a hivatal, amelyben ketten dolgoznak. A testület minden segítséget megadna és vállalná az esetleges plusz költségeket is, csak megmaradjon a falu postája. Vasúti összeköttetés – Győr-Gönyű
Szakács Imre és Szijjártó Péter fideszes országgyűlési képviselőkhöz fordult segítségért a Győr-Gönyű Kikötő Rt. a továbbfejlődéshez elengedhetetlen vasúti kapcsolat megteremtése érdekében. A működtető társaság vezetői szerint alig 10 kilométernyi iparvágány megépítése akár 70%-kal megnövelhetné a kikötő amúgy is jelentős forgalmát.

Új tulajdonos – Győr
Új tulajdonosa lesz a csődbe jutott győri Uniontext Kft.-nek. A cég teljes eszközkészletét egy Békés megyei vállalkozás vásárolta meg 100 millió forintért. Az új tulajdonos a jelenlegi 490 dolgozóból 315 munkatárs foglalkoztatását biztosítja.

Közbiztonság – Vas megye
Több, mint harminc frissen végzett rendőr áll munkába a Vas megyei kapitányságok területén. Az idegeforgalmi szezonban a fiatalokat mentorok felügyelete mellett elsősorban a megye termálfürdői környékén vetik be.

Német segítség – Balaton
Rendőrtiszti főiskolások és német kollégák is segítik a Balaton-parti, így az almádi kapitányság munkáját is a nyári időszakban. A külföldi egyenruhások az Európai Unióban elfogadott rendőri magatartás elsajátításában is segítik a magyarokat.

Vízi járőrök – Mosonmagyaróvár
Új hajót kapott a Mosonmagyaróvári Rendőrség azért, hogy ezzel is segítsék a vízi járőrözést a Dunán. Az elmúlt években sajnálatos módon több halálos baleset is történt. A rend őrei mindent elkövetnek, hogy figyelmeztessék a tilosban fürdőzőket. A Mosoni - Dunán számtalan olyan kajakos sportol, akiken szabálytalanul nem volt mentőmellény. Szakemberek szerint felelőtlenek a fürdőzők is, a rendőrök nem győzik hangsúlyozni, hogy csak a kijelölt helyen strandoljanak, hogy életveszélyes fürödni a bányatavakban. Ugyancsak tilos a Dunán jet-skizni.

Fénysorompók – Siófok
Megkezdték Siófokon, a Darnay téri vasúti átjáróban, a május 8-i buszbaleset helyszínén a félsorompó telepítését. Az idén a Balaton északi partján 15, a déli parton további hét helyre kerül félsorompó, így ez utóbbi vonalszakaszon minden vasúti-közúti átjárót megerősítenek csapórúddal is.

Erőemelők – Balatonalmádi
Balatonalmádi a házigazdája az idei erőemelő Európa-bajnokságank, ahol a 40 év fölötti korosztályok legjobbjai küzdenek a helyezésekért. A viadal érdekessége, hogy nem sportcsarnokban, hanem a város új kulturális központjában rendezik meg a versenyt.

Új előadások – Kőszeg
Július elsején egy reneszánsz komédia bemutatójával kezdetét vette a kőszegi Várszínház nyári sorozata. A tavaly fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Várszínház az idei előadásokra több mint 3500 nézőt vár. A héten a kecskeméti és zalai színházak közös bemutatója, "Az anconai özvegy" szórakoztatja majd a nagyérdeműt a Jurisics-vár udvarán. Ugyanakkor július végéig Moliére, Brensan darabok, valamint szerenádkoncertek és nagyoperett is színpadra kerül. Augusztus elsején pedig a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar lép fel Kőszegen.

Integrált tábor – Fertőd
Egészséges és sérült gyerek számára rendeznek integrált tábort Fertődön. A rendezvényt a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium közel 300 ezer forinttal támogatta. A táborban 12 értelmi fogyatékos és több mint 30 egészséges gyermek üdülhet együtt.



2003. jĂşlius 02., szerda 17:19


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület