CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Közel huszonötezren buliztak a vasárnap hajnalban véget ért soproni Volt Fesztiválon, a Lővér Kempingben. A három napos programot a változatos sztárparádé jellemezte. Két miniszter is kilátogatott a rendezvényre. A kultusztárcát vezető Hiller István valamint az ifjúság és a sport minisztere, Gyurcsány Ferenc tette tiszteletét az idén 10. születésnapját ünneplő VOLT-ot. A szervezők sikeres, jó hangulatú fesztivált zártak, az egészségügyi szolgálatnak csupán egy bokasérülés adott munkát. Jövőre ismét Sopronban rendezik meg a fiataloknak szóló programsorozatot.

Megkezdte munkáját megyénk első mobilposta-autója Kapuvár körzetében. A kistelepülések polgármesterei a megye 49 településén gyűjtöttek aláírásokat. A gyűjtőívet és egy tiltakozó levelet Medgyessy Péternek viszik majd el. Radics Péter, Répceszemere polgármestere a következőket mondta: "Most csak kérjük, hogy ne zárják be a postákat, de ha kell, tiltakozunk is. Nem a posták bezárása a fontos, hanem, hogy tudatosan halálra ítélik a kis falvakat. Ezt nem fogadhatjuk el.

A Fertő-táj világörökséggé válásának következtében, építési tilalmat vezetnek be a külterületi részeken. A Fertő vidéke kultúrtájként lett világörökség, amely az épített és természetes környezet harmóniáját és közös védettségét jelenti. Az UNESCO előírásainak megfelelően, most készül a világörökség kezelési terve. Ennek alapján készítik majd el a települések és külterületek rendezési tervét.



2003. július 07., hétfő 14:49


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület