CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

 

Új betelepülők - Győr
Három új, száz százalékban magyar tulajdonú helyi cég vásárolt telephelyet az ipari parkban Győrött - jelentették be a szerződéskötést követően. Az új beruházók számára nem csak a teljes infrastruktúrát biztosítják, hanem az ipari park munkatársai segítséget nyújtanak az építkezések során felmerült problémák megoldásában is.

A Volt-on a miniszterek Sopron
A gyermek-, ifjúsági és sportminiszter szerint az elmúlt években radikálisan megváltoztak a fiatalok szórakozási szokásai, a szaktárca feladata, hogy ezeket a szokásokat elfogadtassa a társadalommal, hogy azt ne tekintsék különlegesnek. Gyurcsány Ferenc erről a VOLT 2003 fesztiválon tett szombat esti látogatása alkalmával beszélt, Sopronban. Gyurcsány Ferenc mint magánember volt kíváncsi az ország második legnagyobb ilyen jellegű fesztiváljára, ám mint miniszter állapította meg, hogy a fiatalok szórakozási szokásai az elmúlt években gyökeresen átalakultak. A szaktárca vezetője szerint el kell fogadni, hogy a mai 10-en, 20-on évesek kialakítják a maguk kulturális viselkedését, nyelvezetét, szokásait, amelyek legalább akkora értéket jelentenek, mint a korábbiak. A soproni VOLT fesztiválra nem csak az ifjúsági ügyekért felelős miniszter, hanem a kulturális tárca vezetője is kilátogatott. A  rendezvény tizenegy éves története során most látott először vendégül minisztereket. Hiller István a fesztivál saját rádióműsorának meghívását is elfogadta.

Jön a Hyundai? - Tatabánya
A visegrádi országok valamelyikében keres telephelyet  magának a dél-koreai Hyundai cég. Tatabánya vezetőivel is tárgyaltak az esetleges magyarországi beruházásról, de a szigorúan bizalmas megbeszélésekről a város vezetői nem árultak el többet. Tatabányán egyébként lenne helye a gyárnak, hiszen 200 hektárnyi terület várja a befektetőket a Vértes lábánál. A városnak az elmúlt időszakban három autógyártó céggel sem sikerült üzleti kapcsolatot létesítenie, így ezúttal is csak bizakodhatnak, hogy a Hyundai cég Tatabányát választja üzleti partnerének.

Hiányzik az elkerülő - Vértesszőlős
Bár az utóbbi hónapokban kitiltották a 12,5 tonnánál nehezebb súlyú teherautókat, a vértesszőlősiek továbbra is elviselhetetlenül nagynak tartják a községen átmenő teherforgalmat. A falu lakói szerint végleges megoldást problémájukra csak egy elkerülő út megépítése jelentene.

Elszállítják - Győr
Győrben a város területén elhagyott és üzemképtelenné vált járművek elszállításáról és tárolásáról megállapodás született az önkormányzat és egy helybeli cég között. A három pályázó közül kiválasztott válallkozás kocsinként 10 ezer forintért gyűjti be a gyakran ronccsá vál autókat és ha tulajdonosuk nem jelentkezik, veszélyes hulladékként is kezelni tudják.

Bakonyér-híd - Tápszentmiklós
18 millió forintból épült új, acélszerkezetes fahíd Tápszentmiklós határában, a Cuhai-Bakonyéren. A Győr-Moson-Sopron megyei település lakosai a beruházásnak köszönhetően mostantól alkalmanként 25 kilométer utazást spórolnak meg, ha a szomszédos Bársonyosra vagy Kisbérre akarnak eljutni.

Tragédia - Kehidakustány
Vízbe fulladt egy 11 éves fiú a kehidakustányi termálstrand hullámmedencéjében szombaton. A fiú édesanyjával és kisebb testvérével tartózkodott a
termálfürdőben. A hullámmedencébe ment, majd néhány perc múlva holtan találták a mintegy 170 centiméter mély, lejtős medencében. A kisfiú nem tudott úszni, ennek ellenére ment a medencébe. A gyorsan riasztott és kiérkező mentők már nem tudtak segíteni a gyermeken hozzá. Az úszni nem tudó fiú délelőtt már fejest ugrott az épületben lévő mélyvizes medencébe, onnan azonban még gyorsan kisegítették - mondta el a fürdőt üzemeltető kft. ügyvezetője. "A vízhőmérséklet miatt nem következhetett be a kisfiú halála, mert a hullámmedence hőmérséklete egyenletes, 28 Celsius-fokos volt" - közölte Horváth Tihamér. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Források - Bakony
Helyreállítják a Bakonyalji forrásokat Noszlop, Magyarpolány, Kislőd, Somlóvásárhely, Somlószőlős és Doba községek területén. A falvak egyenként 1 millió forint körüli összeget kapott a források és kútházak megújítására. A tervezés során a természetes anyagok és a hagyományosan alkalmazott építőanyagok olyan kombinációját alkalmazzák, amely a tájegységbe illeszkedik. A falvak a felújításoktól a környék turisztikai vonzerejének növelését várják. A munkálatok várhatóan ősszel fejeződnek be.

MELO-Diák - Sopron
A tavalyinál másfélszer több diák kereste fel eddig a MELÓ-Diák Soproni Kirendeltségét, hogy nyári munkával egészíthesse ki zsebpénzét. A 600-700 jelentkezőből azonban csak kb. minden második diáknak tud munkát biztosítani az iskolaszövetkezet, mivel ebben az évben kevesebb cég kíván diákokat foglalkoztatni.

Finn-ugor múzeum - Zalaegerszeg
Finn-ugor foglalkoztató házat avattak Zalaegerszegen. Az új létesítmény mindenkinek alkalmat ad arra, hogy kipróbálja kézügyességét, például korongozásban.A nyelvrokon népek kismesterségeit, szokásait a gyakorlatban ismerheti meg minden nemzedék az egerszegi néprajzi park most átadott jurta alakú, két szintes épületében. A tetőtéri bemutató és foglalkoztató helyiségeken kívül tágas kiállító- és tanácskozótér fogadja a cserépkályhával fűthető létesítmény vendégeit. A Göcseji Falumúzeum tőszomszédságában, a Zala-holtág mentén közel tíz évvel ezelőtt kezdődött el Közép-Európa első finn-ugor parkjának kialakítása. Azóta falurésznyi hanti, manysi, mari és finn berendezett fa lakóházat, gazdasági és kultikus épületet emeltek itt nyelvrokonaink több szakembere segítségével.

Bridge VB - Tata
28 ország közel 400 versenyzője vett részt az 5. Ifjúsági Bridzs Világbajnokságon Tatán. A verseny szervezői szerint a kártyajátékhoz szükséges komplex gondolkodásmód a fiataloknak segíthet a tanulásban is.

Euro-Expo - Neszmély
10-ik alkalommal adott otthont Neszmély a Hídverő Napoknak. A Komárom-Esztergom megyei településen a kulturális rendezvényeken túl átadták a tutajos kikötőt és megnyitották a II. Euro-Expo Kiállítást is.



2003. július 07., hétfő 21:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület