CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Fő téri toronyzene és zenés programok a hét végeken- Megjelent a Soproni Szemle- Soproni Ünnepi Hetek: Happy Junior Band- Hegykői Vigasságok

Fő téri toronyzene és zenés programok a hét végeken A soproni Fő térre látógató turistákat és a városlakókat egyaránt, jó hangulatú programok szeretne kínálni a nyári időszakban Sopron. Ezért a városvezetés szándéka szerint minden szombaton 20.00 óra és 20.46 óra között toronyzene csendül fel a Tűztoronyban.
Július 12-én 19.00-22.00 óra között a Fő téren felállított színpadon a Continental zenekar.örökzöld slágereket játszik
Július 13-án 19.00-20.30 óráig a Radler Music zenekar szórakoztató műsorára kerül sor, amelyet követően 20.30 órától 22.00 óráig a Jazz in the night műsorát
hallhatják és láthatják az érdeklődők.
A programokra mindenkit szeretettel vár a város vezetése és a szervezők.

Megjelent a Soproni Szemle legújabb száma.A Soproni Szemle ötvenhetedik évfolyamának második száma jelent meg a napokban. A helytörténeti folyóirat első oldalain a márciusban elhunyt Metzl Jánosra való megemlékezés olvasható. A Kortörténet és várostörténet fejezetcím alatt Krisch András Száz éve történt - Katonalázadás Sopronban, 1903-ban tanulmánya olvasható. Boronkai Szabolcs: Az 1921. évi soproni népszavazás a korabeli sajtó tükrében írásának II. része után, Polgár Tamás ,,A tudomány igazságai és a hit igazságai egyesüljenek az új épületben": Horthy Miklós kormányzói látogatása Sopronban, 1930. október 19. című írása olvasható, amelyet Kelemen István: Parlamenti választások Fertőhomokon, Hegykőn és Hidegségen (1920-1947) című tanulmánya követ. A Műhely -ben Winkler Gábor A soproni kaszinó építéstörténete írásában közöl érdekes adalékokat a soproni "Vigadó és Kaszinó" , valamint a pesti Tudományos Akadémia palotája közötti összefüggések tekintetében is. A Soproni Könyvespolc -ban Kelemen István: fertőhomok 1274-2001 című könyvéről Krisch András, Kalász-Kovács-Balogh F-Komáromi: Fejezetek a magyarországi német irodalom történetéből, Boronkai Szabolcs közöl recenziót. A továbbiakban Kovács József László Boronkai Szabolcs két könyvéről, valamint Cserő Ernő Szakál Gyula: Vállalkozó győri polgárok 1870-1940 között. Sikeres történeti modellváltás könyvéről ír. A Soproni Szemle (300 Ft)., a Soproni Városszépítő Egyesület helytörténeti folyóirata megvásárolható az újságárusoknál, valamint a Városszépítő Egyesület székházában (Sopron, Új u. 4.)

Soproni Ünnepi Hetek: Happy Junior Band A Soproni Ünnepi Hetek zárásaként a száztagú Happy Junior Band harmonika-zenekar lép fel vasárnap 19.00 órakor a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban. Műsoruk harmonikára átírt örökzöld slágerekből, filmslágerekből, szimfonikus átiratokból áll.

Hegykői Vigasságok Hegykő önkormányzata hegykői Vigasságok címmel rendezi meg nyári kulturális szórakoztató rendezvénysorozatát, amelyen hétfő este 20.00 órakor az előző nap Sopronban fellépő Happy Junior Band ad műsort.
 



2003. jĂşlius 12., szombat 07:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület