CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Kiemelkedően szerepeltek a soproni borok a II. Nyugat-dunántúli Regionális borversenyen, melyet július 4-én rendeztek meg Kőszegen. Az eredményhirdetésre tegnap délután került sor. az Iváncsics-Roll pincészet 2001-es cabernet sauvignonja és a Vincellér pince kései szüretelésű zenitje Champion-díjas lett, de a többi gazda is kitett magáért. Összesen 27 aranyérmet osztottak ki, ebből 12-t soproni és környéki termelő kapott-írja a ma reggeli Kisalföld.

A 100 tagú harmonika-zenekar tegnap esti koncertjével befejeződött a Soproni Ünnepi Hetek programja. A várakozásokkal ellentétben a kulturális rendezvénysorozat nem járt együtt a helyi idegenforgalom növekedésével. Ennek részben az is oka, hogy a tavalyi évhez képest mintegy 40%-al kisebb költségvetésből kellett gazdálkodni a szervezőknek. Hiányoztak azok a rendezvények, melyek a történelmi belváros udvarait élettel töltötték volna meg a hétköznapok során.

A múlt hétvégén váratlanul távozott a MATÁV sopron futballcsapatától Bognár György klubigazgató. A csapatot működtető Kft. egyoldalúan bontott szerződést a szakemberrel. Átmenetileg -megosztva a feladatokat- az új befektető Antók Zoltán, valamint a klub menedzsere Göbl Gábor intézik a napi teendőket.

Új néven: Rönisch-Foton Sopron Kosárlabda csapatként működik ezentúl a korábbi Soproni Postás női kosárlabda együttese. Már megalakították az új klubot üzemeltető gazdasági társaságot, szerződtették az új játékosokat és Válé Flórián személyében kijelölték a csapat szakvezetőjét.

Véradás: Holnap 17-20 óra között Harka község polgárai adhatnak vért a helyi általános iskolában.

A Sotáv Kft. fejlesztései miatt idén nyáron több soproni lakótelepen, így a Kőfaragó téren, az Arany János valamint a József Attila utcában, 15 napon át szünetel majd a melegvíz-szolgáltatás. A munkálatok során kicserélik a Csengery úti körforgalom alatt húzódó 30 éves vezetékeket, ami komoly fennakádésokat okozhat a város forgalmában.

Bronzkori település nyomaira bukkantak a Bécsi úti határátkelő előtt folyó útszélesítési munkák során. Az új pályaszakasz egyébként a leendő M9-es autópálya része lesz. Gömöri János régész elmondta, hogy nagy területen szétszórva jelentős település nyomaira akadtak. Az eddigi vizsgálatok alapján, néhány helyen újkőkori eredetű leletek is napvilágra kerültek. Az ásatások e hónap végéig befejeződnek.

Építési-szerelési munkálatok kezdődnek a Tallián és Kőszegi úti garázssoron július 15-től. A soproni Polgármester-i Hivatal a tulajdonosok szíves megértését kéri.



2003. július 14., hétfő 17:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület