CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Kiemelkedően szerepeltek a soproni borok a II. Nyugat-dunántúli Regionális borversenyen, melyet július 4-én rendeztek meg Kőszegen. Az Iváncsics-Roll pincészet 2001-es cabernet sauvignonja és a Vincellér pince kései szüretelésű zenitje Champion-díjas lett, de a többi gazda is kitett magáért. Összesen 27 aranyérmet osztottak ki, ebből 12-t soproni és környéki termelő kapott.

Elkészültek a magánkézbe került patinás Deák Étterem átalakításának látványtervei, melyeket a tervtanács, kisebb módosításokkal elfogadott. Kuslits Tibor városi főépítész elmondta, hogy az engedélyeztetési tervek jóváhagyása után megkezdődhetnek a munkák. A jelenlegi elképzelések szerint az épület bejárata közelebb kerül az Erzsébet utcához, külön konyha épül és a Vadász terem helyett üvegezett boxokat alakítanak ki.

Véradás: ma 17-20 óra között Harka község polgárai adhatnak vért a helyi általános iskolában.

A Sotáv Kft. fejlesztései miatt idén nyáron több soproni lakótelepen, így a Kőfaragó téren, az Arany János valamint a József Attila utcában, 15 napon át szünetel majd a melegvíz-szolgáltatás. A munkálatok során kicserélik a Csengery úti körforgalom alatt húzódó 30 éves vezetékeket, ami komoly fennakadásokat okozhat a város forgalmában.

Bronzkori település nyomaira bukkantak a Bécsi úti határátkelő előtt folyó útszélesítési munkák során. Az új pályaszakasz egyébként a leendő M9-es autópálya része lesz. Gömöri János régész elmondta, hogy nagy területen szétszórva jelentős település nyomaira akadtak. Az eddigi vizsgálatok alapján, néhány helyen újkőkori eredetű leletek is napvilágra kerültek. Az ásatások e hónap végéig befejeződnek.

Angol nyelvi, elsősorban a társalgást gyakoroltató tábort rendeznek a Hunyadi iskolában július 21-től 24-ig, hétfőtől péntekig. A foglalkozások 9.00 órakor kezdődnek, a résztvevők délelőtt és délután is 2-2 foglalkozáson gyakorolják a nyelvet. Délután három órától szabadidős és sportrendezvények lesznek, melyekre bárkit szeretettel várnak. A foglalkozásokat Egyesült Államokbeli egyetemisták és tanárok vezetik, a tábor díja 1.000 Ft. Jelentkezni lehet Sörnyei Gábornál a 06-20 4105987-es telefonszámon.

Rendszeres program a nyár végéig a Polgármesteri Hivatal rendezésében: minden szombaton 20.00 órától 20.45-ig toronyzene a Tűztoronyban, a Fő téren felállított színpadon pedig szombaton és vasárnap este is szórakoztató zenei programok zajlanak.
Július 19-én szombaton 19.00-22.00 között sramli est.
Július 20-án vasárnap Country party a Varnyú Country vezényletével.



2003. jĂşlius 15., kedd 12:59


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület