CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

 
Aszálykár - Zala megye
Több mint egymilliárd forintos kárt okozott  az aszály Zala megyében. A gazdálkodók attól félnek hogy a nagy szárazság miatt  veszélybe kerül az őszi vetés is, ezért eddig ezren fordultak segítségért a szakminisztériumhoz.

Tiltakozás - Keszthely
Szerdán délben ért véget az a figyelemfelhívó demonstráció, melyet Keszthelyen tartottak,  a 71-es főút északnyugati kivezető szakaszán. A tüntetők azt követelték, hogy az illetékesek korlátozzák, vagy tiltsák be a 12 tonnánál nehezebb járművek közlekedését; még nyáron készüljön el a közútkezelő által megígért gyalogátkelő és végleges megoldásként a tervbe vett 2012 helyett már 2006-ra épüljön meg a 71-es főút északi elkerülő szakasza.

Kamionstop - Velencei-tó
Kamionstop lép életbe július 21-től a 7-es főút Velencei-tó parti szakaszán - ezt Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter jelentette be Velencén  tartott i tájékoztatóján. A minisztériumi döntéssel a lakott területekről az M7-es autópályára szeretnék visszaterelni a nehézgépjárműveket.

Tejválság - Csorna
Az egyik tejcsarnokra már lakat került és a másikba is csak napi 800 litert visznek a gazdák Csornán. A  Győr-Moson-Sopron megyei település termelői azt mondják: portékájukért olyan alacsony árat kapnak, amelyért nem érdemes dolgozni. A tejcsarnokot azért zárták be, mert márciusban megváltoztak a tejminőségi szabályok. A felvásárlók magasabb, közel 70  forintos árért csak úgynevezett  extratejet vesznek át, ennek minőségi követelményeit azonban nem tudják teljesíteni a csornai gazdák. Így ők mindössze nettó 35 Ft-ot kapnak  a felvásárlóktól, ami még a  kiadásaikat sem fedezi. A csornaiak szerint ebben a helyzetben két megoldás van. A gazdák vagy sürgős segítséget kapnak a szaktárcától vagy a városban egyetlen tejtermelő sem marad.

Tejválság - Bajánsenye
Július elsejétől nehéz helyzetbe került az a 175 gazda, akikkel szerződést bontott egy tejbegyűjtéssel foglalkozó vállalkozó Bajánsenyén és környékén. A szerződést azért mondta fel a vállalkozó, mert a tejet tőle sem veszi át - minőségi kifogásokra hivatkozva - a Zalarét Kft.

Sertésválság - Rábaköz
Lassan kihízzák az ólakat a rábaközi gazdák sertései. A szaktárcától származó ígéret, miszerint  felvásárolják  azokat az állatokat, amelyek elérték a  110 kg-ot- egyelőre nem valósult meg.

Új csarnok - Ajka
Átadták Ajkán azt a 16 ezer négyzetméter alapterületű csarnokot, ahol Peugeot gépkocsalkatrészeket gyártanak ezután. Az  5 milliárd forintból felépült új épület igazgatója elmondta: a kizárólag exportra termelő üzemben már január óta 100 dolgozóval folyik a munka; az év végéig további 80 dolgozót vesznek fel.

Csatornahálózat - Veszprém megye
Átadták Litér, Királyszentistván és Sóly községek szennyvízcsatornaművét. A Veszprém megyei települések közösen teljesítették a Balaton közelsége miatt is fontos környezetvédelmi előírást. A Balaton Törvény ugyanis  előírja, hogy 2003-ban minden tóhoz közeli  falut teljes egészében csatornázni kell. A  30 kilométer hosszú csatornamű 7 éven át tartó pályázás után, egy év alatt valósult meg. A beruházás 90 százalékos állami támogatással, közel 1 milliárd forintból készült el.

Ellenőrzés - Nyugat-Dunántúl
Az egész országra kiterjedő vizsgálatokat kezdtek a strandokon az albertirsai fürdőben történt gyermektragédia miatt. Az ellenőrzés során a rendőrség, a munkabiztonsági és munkaügyi főfelügyelőség, az ÁNTSZ és a fogyasztóvédelem szakemberei járják a nyugat-dunántúli strandokat is. A büki fürdőben vizsgálták a műszaki és biztonsági hiányosságokat is.

Ellenőrzés - Balaton
Tolvajok, drogosok, és garázdák kerültek rendőrkézre Siófokon. A kétnapos ellenőrzést  rendőrök, határőrök, munkaügyi  és fogyasztóvédelmi szakemberek közösen végezték. Az akció tapasztalatai azt mutatják, a közbiztonságon van még mit javítani a magyar tenger partján. Kedvezőbb a helyzet a vízminőség terén. A Balaton 195 strandja közül ugyanis négy,a lellei Napfény, a boglári Platán, a zamárdi szabadstrand és a szárszói központi fövenyfürdő nyerte el a Kék Zászló elismerést. A strandok kiváló vízét tanúsító minősítést Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter adta át Balatonlellén.

Algásodás - Balaton
A Balaton déli partján élőknek az alacsony vízszint mellett újabb problémával kell megküzdeniük. Az egészségre ártalmatlan zöld alga a sekély és meleg vízben rendkívül gyorsan szaporodik, ráadásul látványa is nagyon taszító.

Felújítás - Söjtör
Kívülről már teljesen megújult Deák Ferenc söjtöri szülőháza Zala megyében. A rekonstrukció két éve tart és összesen 70 millió forintba kerül. Jelenleg a konyhát és figurális falfestményeket újítják fel. A Deák szülőház várhatóan októberre nyeri vissza régi formáját.

Badacsony-kártya
Keszthelyi és Fertő-parti már van, most pedig a  badacsonytomaji önkormányzat  is bevezette  a Badacsony kártyát. A számos kedvezményre jogosító dokumentum még csak néhány hete jelent meg, de máris közel ezren éltek a kártya kínálta lehetőségekkel.

Új sportcsarnok - Szombathely
Szombathelyen a tervek szerint 2004 végéig megépül egy 3500 néző befogadására alkalmas sportcsarnok. A centrum építésének költségét 3 milliárd forintra becsülik, melyhez három évre elosztva 1 milliárd forint állami támogatást nyújt a kormányzat, a városnak pedig 1 milliárd 930 millió forintot kell saját forrásaiból előteremtenie.



2003. jĂşlius 16., szerda 14:22


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület