CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Soproni borvidék: gazdaságfejlesztés-Elismerés rendőröknek-Megkezdődik a fertődi kastély rekonstrukciója- Olvasótábor a könyvtárban- Burgenland bemutatkozott-A Szigetköz Bizottság ülése-Olvasótábor

Gazdaságfejlesztés a Soproni borvidéken Sopronban a Kölcsey Ferenc utcában a borvidéki hegyközségi tanács épületében megnyitotta irodáját a Bormarketing Műhely Kht.
A szervezet a hegyközségi tanács ügynökségeként a borvidéki borok és szolgáltatások népszerűsítésén dolgozik valamint szaktanácsadói hálózatot működtet a szőlős és borosgazdák kiszolgálása érdekében. Kiemelt feladat a ma és a jövőben egyre fontosabb pályázatírási munka mely segítségével konkrét anyagi forrásokhoz jutnak a vállalkozók.
Az irodában közgazdászok, kertészmérnökök, növényvédelmi mérnökök, faipari mérnökök, marketing szakemberek, gépészmérnökök valamint agrármérnökök
dolgoznak akik teljes erőböl törekednek arra, hogy az ügyfelek számára megválaszolatlan kérdés ne maradjon. A munkát egyetemi docensek és Phd doktoranduszok is segítik így teremtve alapot a tudományos háttérhez.
 Jelenleg munkanapokon 8-10 óra között történik az ügyfélelek kiszolgálása.
 A közeli jövő célja az ügyfélfogadási idő növelése valamint a regionális bormarketing hálózat kialakítása a nyugat-dunántúli régióban.

Elismerés rendőröknek Csütörtökön délelőtt a Városházán Kalmár István alpolgármester köszönti azokat a rendőröket, akik tetten érték az IKVA Áruház falát rongáló falfirkálókat. Az alpolgármester az elfogást végrehajtó rendőröket elismerésben részesíti. Az ünnepségen jelen lesz Dr. Boros Gábor rendőrörnagy, kapitányságvezető.
 
 

Megkezdődik a fertődi kastély rekonstrukciója  A kulturális tárca 600 millió forintos támogatásával a héten megkezdődik a fertődi Esterházy-kastély rekonstrukciós programja - jelentette a WestelPress.
A felújítás keretein belül megszépül az Esterházy-kastély udvari homlokzata, valamint a teljes díszudvar, a szökőkút, és a főépület tetőszerkezetének javítására is sor kerül. Idén 350 millió forintot költhetnek erre a közbeszerzési eljárással kiválasztott kivitelezők, jövőre pedig folyósítják a támogatásból fennmaradó 250 milliót, amiből a kastély belső tereit újítják majd fel.
Fertődi képek a Soproni KépIndex oldalairól; Fertőd város honlapja

Olvasótábor a könyvtárban Kurucdombi Fiókkönyvtárban két hétig tartó olvasótábor kezdődött hétfőn. A két hét alatt a diákok játékos foglalkozásokon Weöres Sándor költészetével ismerkednek meg.

Burgenland soproni bemutatkozása  Burgenland-esttel mutatkozott be a Burgenland Tourismus idegenforgalmi iroda a hét végén Sopronban. Az Escort Tourist utazási irodával közösen a Burgenland Tourismus magyar szomszédjainak mutatta be széleskörű ajánlati palettáját: Burgenland természeti látványosságait, kulturális rendedvényeinek kínálatát, valamint a határ túlsó oldalán található vidék gasztronómiáját és borkultúráját.
Sommer Klaus, a Burgenland Tourismus sajtóreferense szerint Sopron egyre inkább visszanyeri történelmi régióközponti szerepét, mi több, Sopron Burgenland „titkos” fővárosa, hiszen, amint azt a sajtóreferens is tudni véli, a magyar turizmusban dolgozók szerint egyre több Sopronban megforduló turista látogat át az osztrák vidékre. Sommer Klaus szerint fontos és szükséges, hogy információcsere segítse a turisztikai ajánlatok kölcsönös megismerését.

Ülésezik a Szigetköz Bizottság Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlésének Szigetköz Bizottsága 2003. július 23-án Lipóton tart ülést. A napirendi pontok között az idei év eddigi  munkáinak összegzése és a 2004. évi elképzelések szerepelnek. Az előzetes tervek szerint a bizottság, tájékoztatót hallgat meg az illetékes minisztérium részéről a tervezett nemzeti parkkal kapcsolatban is.



2003. jĂşlius 22., kedd 19:15


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület