CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Fő téri toronyzene és hétvégi zenés programok- Vitézavatás Ágfalván- Hétvégi GyIK-programok- Wagner-est a Fertőrákosi Barlangszínházban

Fő téri toronyzene és hétvégi  zenés programok A hét végén Zenés nyári programok várják a Fő térre látogatókat.
Szombaton, 2003. július 26-án,  20:00 órakor újból Toronyzene hangzik fel a Tűztoronyból, 19.00-22.00 óra között jazz-estre várják a soproniakat: játszik a Jazz in the night együttes. Sopron város kezdeményezésének fő célja a Belváros életének pezsgővé tétele.

Vitézavatás Ágfalván 2003. július 26-án, szombaton a Vitézi Rend Észak-dunántúli Törzsszéke Ágfalván eskütételt rendez. A résztvevők fél 11-kor díszmenetben vonulnak a Baracsi-emlékműhöz, majd 11 órakor az evangélikus templomban ökumenikus istentiszteleten kerül sor az eskütételre. Öt vármegyéből huszonkilenc vitéz avatására kerül sor a rendezvényen, amelyen a Vitézi Rend főkapitánya v. Hunyadi Miklós főkapitány is résztvesz. A rendezvényre a Magyarok Világszövetségének elnökét, Patrubányi Miklóst is várják.
A vitézi eszme a magyar történelemben mindig is jelen volt.
,,Így a Vitézi Rend életre hívása is a magyar történelem alakulásának természetes folytatása.
Az első világháború ismét időszerűvé tette a vitézi magatartás jutalmazását, ezért vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó (1920-1944) a hősi magatartás erényére emlékeztetve, a Vitézi Rend megalapításával újjáélesztette a hagyományokat. Olyan egyéneket avattak vitézzé, akik a harctereken és a nemzeti felkelések alatt példaadó, személyes bátorsággal állták meg a helyüket, magas kitüntetésben részesültek, vagy önfeláldozó bátorsággal párosult kiváló nemzetszolgálatban tűntek ki. Az igénylőket vitézi telekkel is jutalmazta... Négy és fél évtizedes kényszerű szünetelés után lehetőség nyílt arra, hogy a Vitézi Rend hazánkban is megkezdhesse működését. Ennek előkészítése során ismerté vált, hogy az alkotmány által biztosított egyesülési szabadságot részletesen szabályozó 1989. évi második törvény keretei között a Vitézi Rend társadalmi szervezetként működhet."

A Lovagrendek Nemzetközi Állandó Bizottsága által elismert és bejegyzett Vitézi Rend történetét is ismertető, valamint további információkat közlő honlapja a http://www.vitezirend.hu/ internet-helyen található.

Hétvégi GyIK-programok 2003. július 26-án, szombaton 19:00 órakor, Szombat esti tánc a Fábián duó közreműködésével a  Gyermek és Ifjúsági Központban
2003. július 27.   vasárnap  17:00 órakor újból a Fábián duó zenél a GyIK-ban: a szokásos vasárnap délutáni Ötórai teára várják a soproniakat.

Wagner-est a Fertőrákosi Barlangszínházban  A fertőrákosi Barlangszínházban augusztus 10-én Wagner-estet rendeznek, amelyen 20.30 órai kezdettel Molnár András, Temesi Mária, Sudár Gyöngyvér és Busa Tamás énekművészek Wagner-áriákat adnak elő. A rendezvényen, amelynek rendezője Cserje Zsuzsa,  a Debreceni Filharmonikus Zenekart Kocsár Balázs vezényli. A Wagner-est egyben a 2004-től kezdődő Wagner Fesztiválsorozat nyitó gálaestje lesz, amely a bayreuthi klasszikus alapokon nyugvó operajátszás hagyományait kívánja népszerűsíteni Közép-Európában. A tervek szerint a fesztiválon a Wagner-operák mellett kapcsolódó színházi estek, koncertek, zenedélutánok és beszélgetések, sőt kiállítások, borbemutatók megrendezésére is sor kerül.



2003. július 24., csütörtök 20:34


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület