CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Balaton-átúszás (Révfülöp-Balatonboglár között): ezreket várnak szombaton- Pénteken nyílik a Művészetek Völgye Kapolcson

 
Balaton-átúszás: ezreket várnak szombaton  Szombaton immár 23. alkalommal rendezik meg a Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között. A szervezőbizottság a meteorológiai információk alapján, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság egyetértésével csütörtökön úgy döntött, hogy a megtartja az eseményt.
A táv 5200 méter lesz. Jelentkezni szombaton 7 órától 13 óra 30 percig lehet a révfülöpi futballpályán. Rajt 8 órától 14 óráig, folyamatosan.
   
Pénteken nyílik a Művészetek Völgye Kapolcson  Immár 15. alkalommal rendezik meg a augusztus 3-ig tartó eseménysorozatot, amelynek hat Veszprém megyei település, Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Monostorapáti, Öcs és Pula ad helyet. Összesen 800 különböző program várja az érdeklődőket a Veszprém és Tapolca között húzódó völgyben., a rendezvény fő helyszínén, Kapolcson a háború előtt három cigányzenekar volt, tiszteletükre állít most emlékművet a helyi cigány kisebbségi önkormányzat.
A Szlovákiából, Szlovéniából, Csehországból, Lengyelországból, Olaszországból és Ausztriából érkező alkotóknak köszönhetően első alkalommal lesz nemzetközi a művészeti fesztivál.
A program klasszikus zenei, kortárs kamarazenei és világzenei hangversenyeket, magyar és külföldi művészeket vonultat fel.
A közelmúltban Tapolcán tartott sajtótájékoztatón a fesztiváligazgató azt mondta: reményeik szerint 2005-ben Magyarország fesztivál-ország lesz; a Magyar Fesztiválszövetség, a kulturális és a gazdasági, illetve az idegenforgalmi tárcával közösen szeretnék elérni, hogy a magyar kultúra a hazai fesztiválok segítségével kapjon megfelelő helyet az európai közösségben. (MTI nyomán)



2003. július 24., csütörtök 23:06


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület