CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

Ahol a nap és a hegy összeért
1. rész

Július 16-20. között került megrendezésre az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója Gyöngyösön. Helyszíni beszámolónk.

A busz hangosan fékez, majd megáll. A sofőr elég jól nyomta végig az utat, egy ügyes ötletet kihasználva megmentve minket egy közel fél órás lassú meneteléstől az autópálya egyik részén, ahol épp dolgoztak az úton – így péntek délután ez eléggé nagy szó. Körülnézek a gyöngyösi állomáson, hogy most akkor merre tovább. Egészen szép részidőt futottam. Még csak negyed négy volt, pedig fél kettőkor még az egyik budapesti kollégiumba töprengtem azon, kiérek-e kettőre a Népstadionhoz. Kisvártatva rámköszön egy ismerősöm, innentől kezdve megvan a társaság. Elméletileg óránként jár a busz az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának idei helyszínére, de pillanatokon belül beáll egy járgány, s már úton is vagyunk Pipis-hegyre.

Egy pillanatra megijedek, amikor meglátom a „VIP-bejárat, 2.1 km” feliratú táblát az út mentén, ami egy másik útra halad, s kétségbeesve nyúlok a mobilom után, hogy felhívjam Márkot, az idei EFOTT sajtófelelősét, hogy tényleg csak a hátsó bejáratnál tudok-e bemenni. A busz közben felér az emelkedőn, s feltűnik előttünk a repülőtér. Mint kiderül, az igényeknek megfelelően itt is van VIP rész, így egy kedves lánytól hamarosan kapok egy üres, zöld karszalagot.

Gyorsan körbenézek, átveszem a sajtópasszomat, majd felbukkan Balázs (az Impulzus című újság képviseletében), s innentől felgyorsulnak az események. Mivel még semmi értelmes nincsen a színpadokon, úgy döntünk, hogy benézünk Gyöngyösre. Percekkel később már egy épp lestoppolt kocsiban ülünk, s vezetőnk szorgosan magyarázza, hogy jutunk el a Mephisto nevű vendéglátóipari egységhez. Az elágazásnál azonban kitesz minket, és Mátrafüred felé folytatja útját. Mi gyalogosan indulunk el Gyöngyös felé, aztán kb. a tizenötödik kocsi megáll, felvesz minket, ráadásul a korábban megtudott cím közelében rak le. A pub árai mérsékeltek, és tele van kékszalagos emberekkel. (A kék karszalag a hetijegyet szimbolizálta az idei EFOTT-on.)

Azt hiszem busszal jutottunk vissza, bár ebben nem vagyok annyira biztos. Abban viszont már igen, hogy már a bejáratnál belebotlottam néhány ismerősömbe, aztán újabb ismerősökbe, majd találkoztam soproni barátaimmal. Ismét egy séta a sátorok útvesztőjében, hogy rácsodálkozzunk, sátrainkat teljesen véletlenül kvázi szomszédos helyen állítottuk fel.

Balázs közben megállás nélkül beszél, így megtudom, hogy lemaradtam egy nagyon jó Zanzibárról (Rita itt sem tudott a színpadról tömegbe jönni, akárcsak a VOLT Fesztiválon), egy fantasztikus Republicról, a Bikiniről (egyre idősebb lesz az énekese), a Fürgerókalábakról, az Üllői Úti Fákról, Yonderboiról, Palotairól és még rengeteg minden másról. Már épp kezdenék elszomorodni, amikor feltűnik Kispál András a Kispál és a Borz zenekarból, és baktat a nagyszínpad felé. Követjük, így még tudunk egyet rock&rollozni a Bon-Bon egyik utolsó számára. Aztán az egyre nagyobbodó tömeggel együtt várakozunk arra, hogy felcsendüljön Lovasi hangja. Szerencsére nem kell sokáig. Utólag megpróbáljuk rekonstruálni a történteket, de csak abban tudunk egyetérteni, hogy a Kispál-koncert nagyon jó volt, és a Tingli-tangli című számmal ért véget, valamint közben bizony eljutottunk a legelső sorhoz és ott is tomboltunk egy kicsit. Meg az a csíkos pólós lány is aranyos volt, aki koncert közepén rámmosolygott. Anima Sound System majd Alvin és a mókusok van terítéken. Utóbbi szerintem nem játszik olyan sokat mint szokott, nincs egy órás a fellépésül. Két koncert között megpróbálok visszajutni a sátorhoz, hogy a hideg elleni védekezésképpen magamra kapjak egy pulcsit. Közben megértem azt az smst, amit két nappal korábban kaptam: „Éjjel nem találtam meg a sátramat.” Elég nagy a káosz, és hamar rá lehet futni a kerítésként szolgáló szögesdrótra - utóbbival szerencsére nem kellett közelebbről megismerkednem. Mindenesetre hajnali fél négy körül, egy átbeszélt és átismerkedett éjszaka után álomba merülök.

Bacsi



2003. július 25., péntek 14:42


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület