CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Soproni Snassz  

Áramszünet ezüstéremmel és lecsóval

Áramszünet. Ez persze még a XXI század elején sem hír. Nem szenzáció, bármikor előfordulhat, bár szerencsére nem túl gyakran történik, ezért, mindig feltűnik. Ez a mostani nagyon is feltűnt. Először is késődélután volt. Éppen lecsót főztem. Itt a szezonja, én nagyon szeretem, hát feltettem a villanytűzhelyre. Néha az ember úgy van vele, hogy már az illatával jóllakik, máskor épp’ ellenkezőleg, még éhesebb lesz tőle. Velem ez utóbbi fordult elő.

Emiatt azonnal a hibabejelentőt tárcsáztam, ahol tájékoztattak, hogy semmilyen előre bejelentett munkáról nem tudnak, és azonnal megkezdik a hiba elhárítását. Megnyugodtam, hamarosan vacsorázhatok. Kiabálásra lettem figyelmes az utcán. Ilyeneket hallottam: ,,senkinek semmi köze hozzá mikor kapcsolom ki!"; aztán: ,,hagyjanak dolgozni"; meg: ,,mit képzelnek, lopom én a napot?"; meg efféléket. Kimentem az utcára. Egy ÉDÁSZ-autó áll az egyik villanyoszlop alatt. A most épülő ház részére köti be a villanyórát.

Közben éppen kezdődik a Barcelonai Vizes Világbajnokság közvetítése a TV-ben. Azon izgulok: Risztov Éva úszásáig fejezze be. Az utcán néhány felháborodott lakó még mindig dühöng.
Én is.

Micsoda hangnemben beszél ez az ember. Nyilván tudatni akarja mindenkivel, hogy ő itt élet és halál ura. Na, gondolom, ideje szolgáltatót váltanom, mert ilyen szolgáltatásra nem tartok igényt. Ahelyett, hogy beszólt volna az érintett lakásokba, hogy ,,elnézést, de munkaidőn kívül, sürgősen be szeretném kötni a villanyórát", kiabál a lakókkal, hogy ,,mit képzelnek, itt ő az úr, mindenki takarodjon, és különben is dolgozik, meg senkinek semmi köze hozzá, hogy mikor kapcsolja ki az áramot, meg minél többet zavarják annál később lesz áram". Nyitom a telefonkönyvet és keresem a másik áramszolgáltató telefonszámát, mert ilyen ,,szolgáltatásra" nem tartok igényt. Lapozok, csak lapozok de másik áramszolgáltatót csak nem találok. Közben kezdődik Risztov Éva döntője, már nagyon mérges vagyok. A lecsó is kihűlt a tűzhelyen. A lányom jön le, hogy megint nincs gáz, mert mikor elkezdett zuhanyozni, még volt melegvíz, de a közepén hidegre váltott. Ott állt samponnal a haján, törülközőbe csavarva, és várta, hogy tárcsázzam a másik szolgáltatót. Mondom neki, hogy gázszünet csak tegnap volt, és minden helyi rádióadó, meg a helyi újság is előre közölte. Most villanyunk nincs, ezért nincs meleg víz. ,,Nem baj, majd hidegben mosom a hajam, úgyis nagyon meleg van" - válaszolja, és visszamegy a zuhany alá. Neki melege van, nekem meg elegem van ebből az egészből. Már nem is vagyok éhes. Jön az SMS, Risztov Éva ezüstérmes 12 század másodperccel maradt le az aranyról.
Vissza az áram, az eredményhirdetést még éppen elkapom. A lecsót beteszem a hűtőbe, majd holnap folytatom, addigra talán a mérgem is elszáll. Nekilátok újraprogramozni az órákat, videot, villanysütőt, minihifit…. Persze a legfontosabbat felejtem el, úgyhogy ma reggel fél órával többet aludhattam. Éppen beérek a munkahelyemre. Mindez a XXI században, Európában...

anagy@sopron.hu



2003. július 25., péntek 18:01


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület