CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  


Elkészül a Deák-kúria – Kehidakustány
Augusztus közepére elkészül Deák Ferenc kúriájának felújítása a Zala megyei Kehidakustányban. A romos épület helyreállítása 150 millió forintba került. A tervek szerint a politikus életét bemutató kiállítás mellett egy ifjú jogászokat foglalkoztató kutatóközpont is helyet kap majd az épületben. A munkálatokat ma Bárándy Péter igazságügyminiszter is megtekintette.

Madármegfigyelés – Kis-balaton
Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter avatta fel a Kis-balaton új madármegfigyelő állomását. Az országban is egyedülálló, nagy méretű madárvárta svájci egyetemisták segítségével készült el. A beruházáshoz szükséges félmillió forintot a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság biztosította.

Tiltakozás – Szombathely
A Greenpeace is tiltakozik a Szombathely mellett tervezett lignitbánya megépítése ellen. A nemzetközi környezetvédő szervezet szerint a bánya komoly sebet ejtene a tájon, a hozzá kapcsolódó széntüzelésű erőmű pedig jelentős légszennyezést okozna. A tiltakozás alapja, hogy a Nógrádszén Kft. kutatófúrásokat kívánt végezni a területen. Az engedélyt a közigazgatási hivatal nem adta meg. A döntés ellen a cég bírósághoz fordult. Az érintett vas megyei települések lakói aláírásgyűjtéssel tiltakoznak a tervezett bánya ellen. A Szövetség Szombathelyért Egyesület augusztus közepére tiltakozó demonstrációt is szervez Narda községben.

Beszállítás – Győr
4,2 milliárd forint értékben szállít jövőre katonai terepjáró gépjárműveket a Rába Jármű Kft. a Honvédelmi Minisztérium számára. Erről ma írt alá szerződést a Minisztérium Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatala és a Rába Kft. A Rába részvények kereskedését ma 10 óra után felfüggesztette a Budapesti Értéktőzsde.

Sapard-iroda – Vép
A gazdákat segíti a pályázatírásban az a Sapard-iroda, mely a Vas megyei Vépen nyílt meg. Az átadáson elhangzott: jövő májusig csaknem 70 milliárd forint támogatási keret áll a magyar mezőgazdaság rendelkezésére.

Mennek-e bölcsödébe? – Szombathely
45 Szombathely környéki, kisgyermekes család helyzetét keseríti meg egy jogszabály, miszerint a Szombathelyi Önkormányzat csak abban az esetben biztosítja a vidéki kicsik bölcsődei ellátását, ha az adott település önkormányzata hozzájárul a költségekhez. Idén egyébként 900 ezer forintba kerül egy gyermek ellátása egy évben, a törvény szerint ennek több, mint felét önkormányzati forrásból kellene finanszírozni. Ám a kistelepülések képviselői szerint ez túl nagy terhet ró az önkormányzatokra, így ők ezt az összeget nem tudják kifizetni.

Smart Hungary – Szombathely
100 millió forintot nyert a Szombathelyi Epcos Elektronikai Alkatrészgyártó cég, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Smart Hungary pályázatán. A támogatást az országban összesen 14 beruházó nyerte el és ezzel több, mint 1200 új munkahelyet hozhatnak létre.

Átépítés – Balaton
Húszmillió forint beruházásával átépítik a balatoni révátkelőket, hogy az alacsony vízszint ne akadályozza a kompot használó gépkocsik föl- és lehajtását. A szántódi és tihanyi révnél most egy hatméteres komphíd készült el.

Művészetek völgye – Kapolcs
A helybéli cigány zenészek emlékművének avatásával és a Malom-szigeti ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a Művészetek Völgye rendezvénysorozat. Az augusztus 3-ig tartó eseménysorozatnak hat Veszprém megyei település, Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Monostorapáti, Öcs és Pula ad helyet. A völgyben összesen 800 különböző program várja az érdeklődőket. A szomszédos országokból érkező alkotóknak köszönhetően első alkalommal lesz nemzetközi a művészeti fesztivál. A rendezők több mint 150 ezer látogatóra számítanak.

Lezárták a rendházat – Balatonalmádi
Nem lesznek idén nyáron komolyzenei koncertek a balatonalmádi református erődtemplomban. A tizenkettedik századi alapokra épült imaházat ugyanis balesetveszélyes állapota miatt lezárták.

Sportcsarnok – Körmend
Hamarosan megkezdődhet a körmendi sportcsarnok felújítása. A létesítményt, - mely eredetileg iskolai tornateremnek készült - már kétszer átépítették, a mai kor követelményeinek azonban nem felel meg. Most elkészültek a felújítási tervek. A körmendi sportcsarnokot egy 2000 ülőhelyes lelátóval és kiszolgáló helyiségekkel bővítik majd úgy, hogy közben megmarad a környék kisvárosi hangulata. A beruházás első ütemének költségei megközelítik a 200 millió forintot. A felújításra 45 milliót kölönített el a város önkormányzata.



2003. július 25., péntek 19:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület