CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sziget  

Sziget Fesztivál 2003
Árusok és eladók
2003. augusztus 1.

Kedves nőnemű és hímnemű olvasók! Kedves fiatalok! Mondjuk utóbbi esetben mondhattam volna azt is, hogy Kedves Ti! De sokkal egyszerűbben szólva - és egyben egy személyes, a benyomások átadását jobban segítő közvetlen hangnemet megütve - : Kedves Te!

Bizonyára már ébredtél arra, hogy kék az ég, és süt a nap. Ez eléggé természetes és megszokott dolog lehet, de ha az előtte lévő két napon kisebb-nagyobb megszakításokkal esett az eső, akkor különösen örvendetes esemény.

A péntek egyébként is egy bulinap, pláne a Szigeten. Jönnek sorra az ismerősk, többségük vonattal. Idén is félárú vasúti kedvezmény igénybevételével lehet érkezni a Fesztiválra, ehhez mindössze az induláskor teljes árú jegyet kell venni Pestig, a menetjegyet pedig a Sziget információs sátránál vagy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium sátrában érvényesíteni kell, s így a visszaútra már nem kell új jegyet váltani.

Délután van. Ilyenkor csak teng és leng az ember. Kezd meleg lenni - lehet, hogy mégiscsak jobb volt a tegnapi esős idő? De nem, a Fesztiválra kilátogató 58 ezer ember másként gondolja. Mindenesetre "egy kis séta nem árt" jelszóval beveted magad a folyamatosan hömplyögő tömegbe.

Árusok vannak mindenhol. Egy hamburger 300 Ft, egy gyros kb. 600, egy ásványvíz 145, egy kóla (pardon, nem kóla, mert ez csak egy Pepsi) 200 Ft. Van kürtőskalács, pizza (333), kukorica, melegszendvics, kolbász, krumpli és mindenféle nyalánkság. Lehet főtt ételt is venni, 390 Ft illetve 450 Ft-ért árulják az előre elkészített, csak megmikrózandó ételt.

De persze lehet mást is vásárolni... Két társaddal böngészed a programfüzetet, a sötétben hárman körülálljátok. Sokakban érdekes asszociációt bont ki ez a látvány, az egyik srác oda is lép, hogy "Nincs valami eladnivalótok?" Szomorú fejrázás... Kicsivel később egy sátorban a tánc közben két srác úgy gondolja, ideje felpörgetniük magukat. Egy harmadik srác is kér a füves ciginek látszó tárgyból. Aztán egy ember sodródik melléd, "Do you have Ectasy?" kérdéssel. (Van Ectasyd?) Még jó, hogy a délután a Szigetre kilátogató Gyurcsány Ferenc (gyermek, ifjúsági és spormtiniszter) azt mondta, hogy szerinte a Sziget Fesztivál fontos a kábítószerezés megelőzésében. A belügyminiszterasszony Lamperth Mónika a Sziget biztonságát emelte ki rövid szigetelése után - és tényleg, semmilyen zűrről nem érkezett eddig híradás. Bár az egyik este láttak 14 Inkalost rohanni, de lehet, hogy csak ennivalóért siettek...

Eljön az este. Május környékén tele voltak Budapest utcái egy angol együttes, név szerint az Asian Dub Foundation plakátjaival. Ez rávesz arra, hogy ellátogass a Nagyszínpad előtti térségre, és megnézd, kik is ők, és rájöjj, meg kell szerezned az albumukat. Majd Neo lép a színpadra, s Morcheeba koncert következik. Utána kaja-pia-ToiToi trió, aztán azon veszed észre magad, hogy ott nyomorogsz a a Siemens sátor bejáratánál, hogy bejussál Zanzibárra. Jönnek is Ritáék - mit jönnek, bevonulnak! -, majd játszanak, játszanak és játszanak. Mindenhol szétizzadt pólójú emberek, előtted két részeg csaj nyalja-falja egymást, míg a a Zanzibár továbbra is hirdeti: "Ugyanaz vagyok".

Úgy érzed, ezzel véget is ért az estéd, teljesen kész vagy. Nagy nehezen eljutsz a sátradhoz, készülsz lefeküdni, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve elmész a PörgésParty Aréna bejáratáig. Itt már jártál egy fél órával korábban, de akkor nem tudtál bejutni, akkora sor volt előtte. Most szerencséd van, és fél perces várakozás után bejutsz. Egy kis séta után rá is akadsz haverodra, aki már éjfél óta megállás nélkül nyomja (éjjel kettő van). Elkezdesz pörögni az aranykezű és aranyfogú (az egyik foga tényleg aranyból van) angol drum'n'bass király Goldie zenéjére, aztán jön Palotai, és hirtelen azon veszed észre magd, hogy hajnali fél öt van, a buli kezd véget érni, de te még mindig pörögsz. Be a sátradba, az álomba...

Bacsi



2003. augusztus 02., szombat 13:13


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület