CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Műsorváltozás Fertődön- Karaoke-est a GyIK-ban- Wagner Gálaest a Barlangszínházban- Ágfalvi Krónika: Ágfalva információs lapja- Virágos települések a megyében- Felvételi: jelentkezés augusztus 8-ig

Műsorváltozás az Esterházy-kastélyban Fertődön az Esterházy-kastélyban tartott koncertprogram augusztus 8-i előadásában változás lesz. A Tomasini Kvartett helyett a Festetics Vonósnégyes koncertjét hallgathatja meg a közönség. A vonósnégyes Haydn műveket ad elő.

Karaoke-est a GyIK-ban 2003. augusztus 8-án, pénteken, 18:00 órakor Vidám könnyűzenei karaoke-estet tartanak a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Ady E. u. 10.). Tel: (99) 511-200 9401 Pf.: 203.

Wagner Gálaest a fertőrákosi Barlangszínházban 2003. augusztus 10-én, vasárnap a Fertőrákosi Barlangszínház Wagner Gálaestnek ad otthont. Az előadás 20.30 órakor kezdődik, a műsoron elhanzanak részletek A bolygó hollandi, a Lohengrin, a Tannhauser című operákból. Közreműködnek: Sudár Gyöngyvér, Temesi Mária (Liszt-díjas), Busa Tamás, Molnár András (Kossuth-díjas), valamint a Debreceni Filharmonikus Zenekar. Vezényel: Kocsár Balázs. Szerkesztő-rendező: Cserje Zsuzsa.
 

Ágfalvi Krónika A közemúltban megjelent Ágfalva helyi információs lapja, az Ágfalvi Krónika. Amint az újraindított lap beveztőjében Wágner Géza polgármester írja: az 1993-1995 között kiadott lap szerkesztése során szerzett tapasztalatokat is hasznosítva, megújult szerkesztőbizottság munkájával megjelenő lap kéthavonta kerül majd az ágfalviakhoz. Az ingyenes bemutatkozó számot követően az óvodában, az iskolában, a boltban, valamint a vendéglátóhelyeken önköltségi áron vásárolható meg az Ágfalvi Krónika, amelynek az eladásából befolyt összeg az óvoda és az iskola alapítványát gyarapítja majd.
Az Ágfalvi Krónika első számában a polgármester a lap megjelenésének céljai között említi: ,,Szándékunkban áll folyamatosan tájékoztatni a lakosságot a Képviselő testület rendeleteiről, határozatairól, a testületi ülések napirendjéről. Szükségét látjuk annak, hogy bő tájékoztatást adjunk a kommunális hulladékszállításról, az ivóvízellátásról, a gyermekvédelem helyi rendszeréről, a szociális ellátásokról."
A lap minden további szükséges közérdekű informácit tartalmaz, a polgármesteri hivatal munkarendjéről, a polgármester, a jegyző, az alpolgármester, az építész, a családi gondozó, a rendőr, a falugazdász fogadóóráiról; a gyógyszertári nyitvatartás, az orvosi rendelő rendelési ideje, védőnői szolgálat, szentmisék, istentiszteletek rendje minden lapszámban megjelenik majd. Az intézmények, egyesületek hírei, aktuális rendezvények mellett egy ,,Ön kérdez, mi válaszolunk!" rovat indítását is tervezi a szerkesztőség.
Az Ágfalvi krónika IV. évfolyama I. számában Szélerővel címmel a szélenergia-hasznosítással kapcsolatos tudnivalók néhány részletébe avatja be a polgármester az olvasókat; köztudott, hogy az Ágfalva közelébe egy szélerőmű-park létesítését szeretnék megvalósítani az ágfalvi önkormányzat. Az aktuális események, adózással kapcsolatos tudnivalók mellett a Vitézi Rend Ágfalván tartott avatásának alkalmából még Bényei József : Hűségbe kapaszkodva című verse is helyet kapott a lapban.
Az Ágfalvi Krónika internetes változata rövidesen teljes terjedelmében oldalainkon is olvasható lesz.

Kapcsolódó oldal:
Fotók Ágfaláról

Virágos települések Győr-Moson-Sopron Megyében Az idei esztendőben ismét számos megyei település csatlakozott a "Virágos Magyarországért" környezetszépítő versenyhez". Az 1994 óta megrendezésre kerülő verseny meghatározó a települések alakításában. Azok a városok és falvak, amelyek kezdetektől részt vesznek a lassan mozgalommá szélesedő versenyben, jól érzékelhető, a lakosság által is támogatott és megbecsült eredményekkel büszkélkedhetnek a vendégváró, tiszta, kulturált környezet kialakítása területén.
A verseny csakis az önkormányzatok és a lakosság szoros együttműködésével képzelhető el, a lakosság öntevékeny részvétele elengedhetetlen.
A nevezési határidőig, július végéig a tavalyi 31 helyett 2003-ban már 33 település adta be nevezését. A tavalyi legeredményesebbek - Kunsziget, Hédervár, Sopronnémeti, Lébény, Fertőhomok, Feketeerdő -  az idén is vállalták a megmérettetést.
A zsűrizés augusztus 8-án kezdődik és várhatóan a következő hét közepére befejeződik. Az országos díjkiosztó ünnepségre a tervek szerint szeptember közepén kerül sor.
(P.Z.)

Nyári felvételik - jelentkezési határidő: augusztus 8-ig Péntekig kell beérkeznie a felsőoktatási intézményekbe a nyári felvételi jelentkezéseknek, az idén mintegy hétszáz szakon várják a hallgatókat.
"Az idén alapképzésben 500 szakra, diplomás-képzésben mintegy 200 szakra lehet jelentkezni" - mondta Princzinger Péter az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda igazgatója az MTI-nek.. A felsőoktatási intézmények 35 ezer nyári felvételi lapot igényeltek. Az OFI úgy számol, hogy 10-12 ezren jelentkeznek, és 4-5 ezren nyernek felvételt.
A mostani eljárás során újdonság, hogy a költségtérítéses szakok mellett kétezer államilag finanszírozott helyre is várják a jelentkezőket. Ezekre a helyekre a pedagógus oklevéllel rendelkezők nyújthatják be felvételi kérelmüket. Az egyetemek és főiskolák csak azoknak a jelentkezését fogadják el, akik idén nem jelentkeztek sehová, vagy nem nyertek felvételt egyetlen intézménybe sem.
A pótfelvételin egy intézmény egy szakára lehet jelentkezni. A képzésekről az érintettek az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) honlapján, a www.felvi.hu címen tájékozódhatnak. A nyári felvételikre külön A típusú, nyári felvételi címet viselő jelentkezési lap készült. A felvételt ennek, valamint egy B jelű jelentkezési lapnak a kitöltésével és beadásával kell kérni. A jelentkezési lapokat térítésmentesen szerezhetik be az érintettek a felvételt hirdető felsőoktatási intézményeknél.
Az A és B típusú jelentkezési lapokat közvetlenül a felsőoktatási intézményekhez kell küldeni. A felvételi ára jelentkezésenként 3000 forint - közölte Princzinger Péter. A felsőoktatási intézmények többsége augusztusban nem tart új felvételi vizsgát, hanem vagy a 2003. évi felvételin elért eredményeket veszi figyelembe, vagy a diploma minősítését számítják be, esetleg szóbeli elbeszélgetést tartanak. (MTI nyomán)



2003. augusztus 07., csütörtök 11:05


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület