CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 14., kedd, Bonifác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

A KAS fészke

A KAS fészke
Vonzások és választások

Sokan tudják, hogy Sopronban van egy hely, ahol mindig nagy a zsongás. Ez a KaS. Azt már kevesebben tudják, hogy van egy nagy terem, asztalok, gyertyafény, finom italok, halkan cseverésző középkorú emberek és igényes dzsessz. Pedig ez is a KaS. És azt tudják, hogy van egy épület, ahol rendszeresen fellépnek táncszínházi társulatok, néptánccsoportok, népzenészek, mint például a fiatalok által nagyon kedvelt, ír népzenét játszó Bran együttes? A Soproni Egyetem Művelődés Háza a KaS Színház. Programjairól, különleges fellépőkről, a KaS jelenéről és jövőjéről beszélgettünk Molnár Tímea igazgatóval.

- Mi változott azzal, hogy a kamaraszínház új helyre költözött?

- A nézők számát tekintve mindenképpen pozitív dolognak mondhatom az átköltözést. Azt hiszem, az embereket taszította az előző helyszín, a kollégiumi közeg. Egy különálló épületbe sokkal szívesebben és bátrabban jönnek be. A publikum összetétele továbbra is rendkívül vegyes, hiszen a műsorok nem kizárólag egy korosztályt céloznak meg. Annak ellenére, hogy az egyetem művelődési házába költöztünk, az egyetemisták közül csak nagyon kevesen látogatnak el hozzánk.

- Ritka a telt ház. Mi ennek az oka?

- Nehéz kimozdítani otthonról az embereket. Még nehezebb őket a színházba szoktatni.

- Milyen terveitek vannak?

- Tavasztól egy új műfajjal is megpróbálkozunk, úgynevezett projektek bemutatására készülünk. Ezek vetítéssel, zenével összekötött kiállítások lesznek. Az első, az Art side projekt február 29-én lesz. Ezt követi márciusban a Hard line projekt. Készülünk a Csodabogár fesztivál megismétlésére. Több helyszínen, még több külföldi és soproni fellépő részvételét tervezzük. Amit pedig egész évben folyamatosan látogathatnak a kikapcsolódni vágyók, azok a jazz koncertek. Itt elsősorban felnőtt publikumra számítunk, mert szerintünk egy elfoglalt embernek nagyon jól esik heti két óra lazítás, és erre az esti időpontokban rendezett koncertek pont megfelelnek. Az egész pici gyerekeknek vannak a Lurkódélutánok, a középiskolásoknak szól - a táncszínházi előadásokon kívül - a KaSbeszélő elnevezésű programunk, ahol érdekes vendégekkel - például Popper Péter vagy Heller Ágnes - találkozhatnak. A tehetséges fiataloknak ugyanakkor fellépési lehetőséget is szeretnénk adni…

Gibicsár Éva



2000. február 10., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület