CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Baleset szemtanúit keresik- Vasárnap ingyenes múzeumlátogatás Bécsben- A 'fair play' érdekében a 'futball-huliganizmus' ellen a megye- Mars-Hold együttállás

Baleset szemtanúit keresik A június 7-én, 19.00 órakor Fertőrákos belterületén a Fő utca Sopronkőhida felőli végén történt könnyű sérüléses közlekedési baleset ügyében keres szemtanúkat a rendőrség. A Soproni Rendőrkapitányság a baleset körülményeinek tisztázása végett kérik azok segítségét, akik látták a balesetet. Különösen annak a két kerékpárosnak a jelentkezését várják, akik a baleset után a helyszínen megálltak, és a balesetben érintett több személlyel beszéltek, majd az az intézkedő rendőr helyszínre érkezése előtt Sopron irányába eltávoztak. A jeletkezéseket személyesen a Soproni Rendőrkapitányságon, vagy a 99-311-234, illetve a 107-es telefonszámokon várják.

Vasárnap ingyenes múzeumlátogatás Bécsben Szeptembertől ingyenesen látogathatók vasárnaponként a bécsi múzeumok állandó kiállításai, többek között a Történeti Múzeum, a Hermész-villa, az     Óramúzeum, a Práter múzeum, a római kori romok és a zeneszerzők emlékhelyei. Az új kedvezmény mellett továbbra is érvényben marad az ingyenes a belépés az osztrák főváros múzeumaiba péntekenként 9 és 12 óra között.

A "fair play" érdekében a "futball-huliganizmus" ellen A futball még mindig a legnépszerűbb sportok közé tartozik hazánkban, ám a nem megfelelő szurkolói magatartás - mely a köztudatba a "futball-huliganizmus" néven került be - sok kellemetlen és keserű pillanatot okoz a sportpályákon. Játékosok, sportvezetők és sportszerető emberek szinte "saját bőrükön" tapasztalhatják egy-egy elvakult szurkoló vagy szurkolói csoport durva, esetenként agresszív magatartását és annak következményét.
A "fair play" szellemének újra vissza kell térnie a labdarúgó pályákra!
E cél érdekében - a sportszerű versengést, az igazi sportteljesítményeket támogatva - dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke,
dr. Szabadfi Árpád, megyei rendőr-főkapitány és Horváth Cs. Attila, a Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke 2003. augusztus 14-én csütörtökön a Megyei Sportigazgatóságon Győrött közös nyilatkozatot ír alá, melyben kinyilvánítják azon szándékukat, hogy lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek a 2003/2004. évi megyei labdarúgó bajnokság lehető legsportszerűbb lebonyolítása érdekében.

Mars-Hold együttállás Különleges csillagászati eseménynek lehetnek szemtanúi azok, akik a szerdáról csütörtökre virradó éjszakán a telihold és a legnagyobb földközelségének napjaibana Mars bolygót figyelik.  A vöröses színű Mars az éjféli órákban a délkeleti égbolton még a városi kivilágítás mellett is könnyen megtalálható akár szabad szemmel nézve is. Távcsővel különböző részletek is megfigyelhetőek a bolygó korongján - közölte az MTI -vel a MCSE főtitkára. A Stella Soproni Szervezete 2003. augusztus 27-én, szerdán, 20:00 órakor észlelő hétvégét szervez, amely alkalmával a földközelbe került Mars bolygót a Lővér kempingből figyelhetik meg az érdeklődők.
 



2003. augusztus 13., szerda 10:57


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület