CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 17., pĂ©ntek, Paszkál napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  


Leépítés - Kapuvár
Válságstábot hoztak létre annak érdekében Kapuváron, hogy ne zárják be a Ringa Rt. húsüzemét. A cég felszámolása a becslések szerint mintegy 15 ezer ember megélhetését veszélyeztetné. A híradó úgy tudja: az európai követelményeknek is megfelelő gyártósorokat Kapuvárról Ceglédre helyezné át a tulajdonos. A kisalföldi városban ma mindössze 4 %-os a munkanélküliség. A 800 embert foglalkoztató húsüzem bezárásával a ráta egyből 15% fölé emelkedne. A térség gazdálkodóit is súlyosan érinti az intézkedés, hiszen vágóállataikat így várhatóan nem tudják értékesíteni. A gyár bezárása esetén a település 200 millió forintos adóbevétel-kieséssel számolhat. A polgármester szerint minden törvényes eszközt meg kell ragadni a gyár megtartása érdekében. Információink szerint a húsüzem több száz milliós értékű gyártósorait rövidesen Ceglédre telepítheti a Ringa.

Figyelmeztet - Zirc
Évente mintegy száz baleset történik vasúti átjárókban. Ezek elkerülésére szolgál egy Zircen kifejlesztett találmány, amelyet már 72 országban szabadalmaztattak. A vészhelyzet előjelzőt eddig hazánkban csak 3 megye területén telepítették, de a tervek szerint a gazdasági tárca segítségével az ország összes vasúti átkelőjénél, stop táblájánál valamint veszélyes kereszteződésénél is elhelyeznek egy-egy szerkezetet.

Vízcsere - Siófok
Vízcserét hajtottak végre Siófokon, a Sió csatorna két kilométeres szakaszán. Ezt a vízcserét évente háromszor végzik el a szakemberek, de idén az alacsony vízszint miatt még csak most kerülhetett rá sor. A frissítést az önkormányzat kérte a Balatoni Vízügy siófoki kirendeltségétől idegenforgalmi és közegészségügyi szempontokra hivatkozva. A művelet során 60 ezer köbméter vizet mozgattak meg.

Kiváló szezon - Sárvár
Minden számítást felülmúlt a nyári szezonban a Sárvári fürdő látogatóinak a száma. A nyári ideális vendéglétszámot minden nap elérték, sőt hétvégén túl is lépték azt. Ezért újabb fejlesztéseket és bővítéseket terveznek a városban.

Algásodás - Balaton
A Balaton alacsony vízszintje és a meleg időjárás miatt egyre jobban elszaporodott a zöld alga a magyar tengerben. Személyesen tájékozódott a kialakult helyzetről Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter. A szaktárca vezetője a szemlét követően találkozott a térség polgármestereivel, akikkel a legfontosabb feladatokról beszélt. A települések többségének komoly többletkiadát okoz a strandok kotrása valamint a partmenti tisztítás is. Az állam jelenleg 75 százalékos támogatást ad a vízkotrás elvégzéséhez az önkormányzatoknak.

Augusztus 20. - Székesfehérvár
Egyházi körmenettel, István király sírjának megkoszorúzásával és az új kenyér megáldásával ünnepeltek Székesfehérváron augusztus 20-án. A kormány képviseletében Bárándy Péter igazságügyi miniszter vett részt az egyházi és az önkormányzati rendezvényen.

Augusztus 20. - Zirc
A magyarság számára az oktatás, a tudás ad esélyt az uniós lehetőségek kihasználására - mondta Magyar Bálint oktatási miniszter ünnepi beszédében Zircen. Szent Istvánra emlékezve hangsúlyozta, a kereszténység felvétele és az államalapítás a két kulcsszó, amelyek első királyunk alakját naggyá tették.

Augusztus 20. - Pannonhalma
Nem elég csak beszélni Szent István királyról, tenni is kell eszméinek megvalósítása érdekében ? hangsúlyozta Várszegi Asztrik bencés főapát az augusztus 20-a alkalmából Pannonhalmán tartott szabadtéri misén. A hagyományos istentisztelet része volt a hetedik Pro Pátria Napok rendezvénysorozatának, amelyre idén is több ezren látogattak el.

Tűzeset - Gönyű
A legnagyobb, ötös fokozatú tűzhöz riasztották a tűzoltókat a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyű térségében lévő Dózsa majorhoz, miután kigyulladtak a körbálák. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a körbálákról a tűz átterjedt egy 50 négyzetméter alapterületű tároló épületre, valamint egy termő gyümölcsösre is. A becsült kár előre láthatólag 6-7 millió forint.

Bombariadó - Szombathely
A vasútállomás felrobbantásával fenyegetőzött tegnap este egy szombathelyi férfi. A rendőrség azonnal lezárta az épületet és a tűzszerészek a vonatokat is átvizsgálták. A fenyegetés azonban alaptalannak bizonyult.

Savaria Karnevál - Szombathely
Megnyílt az öreg város vására, és ezzel a Savaria Történelmi Karnevál tegnap Szombathelyen. A hagyományaok szerint a város is a szombati vásárairól kapta a nevét, de az ókorban erre haladt a Borostyánkő út is. A hagyományos vas megyei fesztivál nyitónapja a Karnevál Színház premierjével ért véget. Szombathelyen pénteken több mint 600 jelmezes résztvevő vonul majd fel a belvárosban.

Új tag - Somló
Már a somlói vár is tagja a veszprém megyei várkapitányságnak. Egyelőre kevés pénz jutott arra, hogy hazánk egyik legkisebb borvidékének múltját őrző várfalakat rendbehozzák. Ugyanakkor a tervek szerint ősszel régészek kezdik meg a somlói vár feltárást, és hamarosan felújító munkák is várhatók a romoknál.

Ifjúsági találkozó - Zirc
15 középiskolás diákot fogadott Zirc önkormányzata az erdélyi Barótról és a finn Suomiból. A hazai és az uniós oktatáspolitikáról Magyar Bálint oktatási miniszter tartott előadást a résztvevőknek, akiket a szakmai programok mellett színes kirándulások is várják. Az idei rendezvényre Erdélyből és Finnországból érkeztek fiatalok. A tervek szerint legközelebb a zirci diákok utaznak majd el valamelyik testvérváros iskolájába.

Folklórfesztivál - Sárvár
Anglia, Kazahsztán, Lettország, Izrael ? összesen 13 ország néptánccsoportja képviseltette magát a Nemzetközi Folklórfesztiválon, Sárváron. A 23. alkalommal megrendezett eseményre várossá avatásának 35. évfordulóján került sor Sárváron.



2003. augusztus 23., szombat 15:07


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület