CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Ma ülést tart a Helyi Érdekegyeztető Tanács. Az ülésen tárgyalnak többek között a lakóépület felújítási program kiegészítéséről, az új tanév feladatváltozásairól, és az I. félév költségvetési gazdálkodásáról szóló előterjesztésről.

Ivanics Ferenc országgyűlési képviselő levélben fordult Medgyessy Péter miniszterelnökhöz valamint több szaktárcához is a Ringa Rt. kapuvári gyárának tervezett bezárása miatt. Ebben felhívja a figyelmet az üzemnek a környéken betöltött fontos szerepére az esetleges megszűnés veszélyeire és sürgős beavatkozásra kéri a kormányt a gyár fennmaradása érdekében. A Ringa Rt. kapuvári gyára előtt tartanak tiltakozó rendezvényt holnap(kedd) 14.30 tól 17.00-ig. A szervezők a Ringa Rt. Szakszervezeti Tanácsa, a sertéstartók és beszállítók, valamint Kapuvár város Önkrományzata.

Szombaton megtartotta évadnyitó társulati ülését a Petőfi Színház. A 10. szezonban Szilágyi Tibor igazgató vezetésével hat nagy-és három kisszínházi bemutatót tartanak.

A jövő héten sem maradunk programok nélkül a soproni Fő téren. Szeptember 6-án és 7-én rendezi az Önkormányzat a Soproni Szüreti Napokat. A téren a soproni gazdák kínálják majd boraikat, emellett lovasbemutató, karnevál, művészeti bemutatók, utcabál, tűzijáték színesíti a programot. Balfon ugyancsak szeptember 6-7-e a szüreti ünnepek napja.

Jövő vasárnap este 8 órától játssza első hazai mérkőzését a felújított Káposztás utcai stadionban a Matáv Sopron labdarúgócsapata. Pintér Attila együttese szombat este Zalaegerszegen lépett pályára s 1:0-ás hazai vezetés után fordított 1:3-ra. A soproni gólokat Balaskó a 75. percben, Cseke a 88., és a 93. percben szerezte. Ezzel a győzelmével a MATÁV 4. idegenbeli meccsén a 7. pontját szerezte s a tabella 3. helyén áll.

Hatodik alkalommal rendezik meg a fertődi Esterházy-kastélyban a Haydn Eszterházán című zenei fesztivált. Az augusztus 30-án kezdődő és szeptember 7-én záruló esemény után Schiff András világhírű magyar zongoraművész és barátai koncerteznek a felújítás alatt álló kastélyban. A szervezők az 1760-as évek és az azt követő évtizedek magyarországi zenei életét szeretnék megmutatni, és "visszahozni" az akkori kulturális pezsgést a mai magyar művészeti életbe. Véleményük szerint az épület felújítása mellett a fertődi szellemi életet is újra fel kell építeni, ezt a hangversenyek is elősegítik.

Új helyén, a Várkerület 43. szám alatt működik a Vöröskereszt Soproni Szervezete. Az augusztus 26. és 27-re meghirdetett elsősegélynyújtó vizsgák még a régi helyen, a Hátulsó utcai helyiségben lesznek.

Vágányzár van érvényben szeptember 6-ig a Sopron-Szombathely vasútvonalon. Aug. 29-ig Sopron és Bük között, aug. 29-től szept. 6-ig Sopron és Szombathely között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, amelyek a menetrendben közölt vonatindulások előtt 10 perccel korábban indulnak Sopronból.



2003. augusztus 25., hétfő 15:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület