CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Tiltakozás a Ringa bezárása ellen- Repülőnapot tartottak Fertőszentmiklóson- Corvinus Rádió Sopronban-

Tiltakozás a Ringa bezárása ellen A Ringa Kapuvári Gyára bezárása elleni tiltakozásra kerül sor augusztus 26-án, 14,30 – 17,00 óra között a Ringa Kapuvári Gyára előtti területen. A helyszínen sor kerül a dolgozók, a termelők és a lakosság tájékoztatására a kialakult helyzetről.
A rendezvény szervezői: a Ringa Szakszervezeti Tanács, Pászli Tibor képviselő (Kapuvár),  a beszállítók nevében: Kiss M., valamint dr. Bíró Péter, Kapuvár Város Önkormányzata képviseletében.  

Felhívás a Ringa megmentéséért A Fidesz Győr-Moson-Sopron megyei országgyűlési képviselői – dr. Áder János, Ivanics Ferenc, dr. Takács Imre, dr. Pap János, dr. Szájer József, Szijjártó Péter, Birkás Tivadar felhívással fordultak a kormányhoz és a megye szocialista képviselői felé.

,,A Győr-Moson-Sopron megyében élő polgárokat mind nagyobb aggodalommal tölti el, hogy az országos gyárbezárási hullám már a mi megyénkben is nyugtalanító méreteket öltött.
A megyében élők aggodalmát csak fokozza, hogy egy nagy múlttal rendelkező, korábban rendkívül sikeres, nagy hírű megyei cégnél, a Ringa Részvénytársaságnál tervezett gyárbezárás miatt családok százai maradnak biztos kenyérkereset nélkül.
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség megyei országgyűlési képviselői szerint egy ilyen helyzetben a tétlenség lenne a legnagyobb felelőtlenség." - szól a felhívás, amelyben az aláírók kifejzik, hogy véleményük szerint ,,a megyénkben a munkahelyek megmentéséhez és a nagy múltú gyár munkahelyeinek megőrzéséhez a korábbi gyárbezárásokat megakadályozó összefogásra van szükség", ugyanakkor emlékeztetnek arra is, hogy a győri kekszár esetében az akkori jobboldali kormány ,,a baloldali többségű győri önkormányzat, az érdekképviseletek és a győri polgárok összefogásával sikerült elérni a cég további működtetését."

,,A Ringa Rt. bezárása az ott dolgozók mellett a beszállító termelő családokat is ellehetetleníti. Úgy látjuk, hogy több ezer megyében élő polgár kerülhet rövid időn belül rendkívülien nehéz és súlyos helyzetbe.
Ezért még egyszer - ezúton is - nyomatékkal felhívjuk a kormány és egyúttal a megyei szocialista országgyűlési képviselők figyelmét arra, hogy hasonlóan a győri kekszgyár-bezárást megakadályozó széles körű szövetséghez, csatlakozzanak a bezárást ellenző polgárokhoz és az őket segítő érdekképviseletekhez." - fogalmaznak a levélben a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség megyei országgyűlési képviselői, akik ugyanakkor ígérik: minden segítséget megadnak ahhoz, hogy a gyár tovább üzemeljen.
 
 

Repülőnapot tartottak Fertőszentmiklóson Igen nagy érdelkődés közepette rendezték meg vasárnap Fertőszentmiklóson a repülőnapot. A település határában található reptéren  volt a sétarepülés, ejtőernyős ugrás, és természetesen bemutatkoztak a profik is: az „öreg motorosok", azaz az oldtimer gépek; a profik  kötelékrepülésben, valamint ejtőernyős ugrásban csillogtatták meg képességeiket..

Corvinus Rádió Sopronban
Az elképzelések szerint már karácsonykor, de legkésőbb februárban megkezdi műsorszolgáltatását a közelmúltban frekvenciát nyert soproni Corvinus Rádió. Addig azonban mintegy ötvenmillió forintos beruházásból új helyet kell kialakítani a stúdiónak.
A Panoráma Rádió tulajdonosi köréhez tartozó Erasmus 2001 Bt. nyerte az Országos Rádió és Televízió Testület februárban kiírt pályázatát, s ezzel a hat pályázó közül hét évre ők birtokolhatják az FM 104,6 MHz-es frekvenciát. A huszonnégy órás műsorszolgáltatásra jogot szerzett betéti társaság most éppen közhasznúvá alakul, mivel támogatókat ebben a formában tudnak szerezni.
– Olyan rádiót szeretnénk – mondja az önmagát „őrült lelkes népművelőnek" tituláló Vigné Kovács Margit, a rádió igazgatója –, ami segíteni képes a társadalmat, a körülöttünk élőket. Szociálisan érzékeny, a természeti környezet iránt elkötelezett műsorokat készítünk majd, ami szolidaritást és értékeket közvetít. Kiállunk az élővilág védelméért, a túlzó fogyasztás mérsékléséért, az emberibb életmódért. ( a www.kisalfold.hu nyomán)



2003. augusztus 25., hétfő 19:51


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület