CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A Ringa Rt. kapuvári gyára előtt tartanak tiltakozó rendezvényt ma (kedd) 14.30 tól 17.00-ig. A szervezők a Ringa Rt. Szakszervezeti Tanácsa, a sertéstartók és beszállítók, valamint Kapuvár város Önkrományzata. Dr.Bíró Péter polgármester rádiónknak elmondta, hogy mintegy 2.000 fő részvételére számítanak, a demonstráció nem fogja zavarni a Kapuváron áthaladó főközlekedési utak forgalmát.

Súlyos veszteségekre hivatkozva, tegnap bezárt a soproni Fenyő Áruház élelmiszer részlege. A dolgozóknak a korábbi cégen belül, új munkahelyeket ajánlottak fel, de a lehetőséggel senki nem élt. A több éve ott dolgozókat végkielégítésben részesítették.

Szombaton megtartotta évadnyitó társulati ülését a Petőfi Színház. A 10. szezonban Szilágyi Tibor igazgató vezetésével hat nagy-és három kisszínházi bemutatót tartanak.

A jövő héten sem maradunk programok nélkül a soproni Fő téren. Szeptember 6-án és 7-én rendezi az Önkormányzat a Soproni Szüreti Napokat. A téren a soproni gazdák kínálják majd boraikat, emellett lovasbemutató, karnevál, művészeti bemutatók, utcabál, tüzijáték színesíti a programot. Balfon ugyancsak szeptember 6-7-e a szüreti ünnepek napja.

Vasárnap este 8 órától játssza első hazai mérkőzését a felújított Káposztás utcai stadionban a Matáv Sopron labdarúgócsapata. Pintér Attila együttese szombat este Zalaegerszegen lépett pályára s 1:0-ás hazai vezetés után fordított 1:3-ra. A soproni gólokat Balaskó a 75. percben, Cseke a 88., és a 93. percben szerezte. Ezzel a győzelmével a MATÁV 4. idegenbeli meccsén a 7. pontját szerezte s a tabella 3. helyén áll.

Hatodik alkalommal rendezik meg a fertődi Esterházy-kastélyban a Haydn Eszterházán című zenei fesztivált. Az augusztus 30-án kezdődő és szeptember 7-én záruló esemény után Schiff András világhírű magyar zongoraművész és barátai koncerteznek a felújítás alatt álló kastélyban. A szervezők az 1760-as évek és az azt követő évtizedek magyarországi zenei életét szeretnék megmutatni, és "visszahozni" az akkori kulturális pezsgést a mai magyar művészeti életbe. Véleményük szerint az épület felújítása mellett a fertődi szellemi életet is újra fel kell építeni, ezt a hangversenyek is elősegítik.

Új helyén, a Várkerület 43. szám alatt működik a Vöröskereszt Soproni Szervezete. Az augusztus 26. és 27-re meghirdetett elsősegélynyújtó vizsgák még a régi helyen, a Hátulsó utcai helyiségben lesznek.

Ingyenesen hívható zöld számon tehetnek közérdekű bejelentést, panaszt vagy javaslatot a soproniak a Polgármesteri Hivatalban. A munkanapokon hívható telefonszám: 06-80/ 204-322.

A Stella Sopron Csillagászati Egyesület holnap várja égi megfigyelésre az érdeklődőket. A Földközelbe került Mars bolygót a Lővér kempingből csodálhatják az Egyesület távcsövein keresztül. A vörös fényű Mars már szabad szemmel is jól látható a déli égbolt alján.



2003. augusztus 26., kedd 13:20


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület