CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A Zeneiskola Szélmalom utcai új épületében kezdik meg a soproni zeneiskolások az új tanévet. Ma tartják a pótfelvételiket, szeptember 2-án a pótbeíratást. Az órabeosztást szeptember 5-én, pénteken 15.00 és 16.30 óra között egyeztethetik a zeneiskolás növendékek.

A hétvégén, Szeptember 6-án és 7-én rendezi az Önkormányzat a Soproni Szüreti Napokat. A Fő téren a soproni gazdák kínálják majd boraikat, emellett lovasbemutató, karnevál, művészeti bemutatók, utcabál, tűzijáték színesíti a programot. Balfon ugyancsak szeptember 6-7-e a szüreti ünnepek napja.

A Fertőtáj Világörökség Nemzeti Tanácsa június 24-én alakult meg. A közhasznú egyesület azonban még nem kezdhette meg munkáját, s az is biztos, hogy munkaszervezetét - a titkárságot - nem dr. Gimesi Szabolcs vezeti majd. Az előzetes elképzelések szerint Gimesi Szabolcs pályázott volna a Fertőtáj Világörökség Nemzeti Tanácsa munkaszervezetének vezetésére, de meggondolta magát és bejelentette az egyesület elnökének, Ivanics Ferencnek, hogy a jövőben ne számítsanak rá.

Tegnap 6000 ezer néző előtt villanyfényes sikert aratott a MATÁV S. NB I-es futball csapata. Az este 8-kor kezdődött mérkőzésen már a félidőben Tóth Mihály és Baumgartner góljával 2:0-ra vezettek a soproniak, majd a II. félidőben Tóth Mihály ismét eredményes volt. Az MTK becsület gólját Mihalecz rúgta s kialakult a 3:1 arányú hazai győzelem. Ezzel a MATÁV Sopron első helyen tanyázik a tabellán.

A Soproni Ászok-SMAFC felkészülési kosárlabda mérkőzésen szerdán fél 6-tól a Mattersburgot fogadja a Krasznai csarnokban.

Hatodik alkalommal rendezik meg a fertődi Esterházy-kastélyban a Haydn Eszterházán című zenei fesztivált. Az augusztus 30-án kezdődő és szeptember 7-én záruló esemény után Schiff András világhírű magyar zongoraművész és barátai koncerteznek a felújítás alatt álló kastélyban. A szervezők az 1760-as évek és az azt követő évtizedek magyarországi zenei életét szeretnék megmutatni, és "visszahozni" az akkori kulturális pezsgést a mai magyar művészeti életbe. Véleményük szerint az épület felújítása mellett a fertődi szellemi életet is újra fel kell építeni, ezt a hangversenyek is elősegítik.

Ingyenesen hívható zöld számon tehetnek közérdekű bejelentést, panaszt vagy javaslatot a soproniak a Polgármesteri Hivatalban. A munkanapokon hívható telefonszám: 06-80/ 204-322.



2003. szeptember 01., hétfő 14:25


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület