CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Véradás : szeptember 11-én (csütörtök) 12.00-14.30 óráig a Fogyatékos Gyermekek Otthona munkatársai részére szervez véradást az Intézmény Vöröskereszt szervezete a Gyermekotthon Tómalom utcai épületében.

A hétvégén a zöldveltelini kivételével befejeződött a soproni történelmi borvidék fehér fajtáinak szürete. A kékfrankosé ezen a héten kezdődik.

A Debreceni Hús Rt megszerezte a Ringa Rt Kapuvári Gyáregység bérleti jogát. A 800 dolgozóból, 400-at szeretnének elbocsátani, mert a tulajdonos Ceglédre telepíti a gépek egy részét. Pászli Tibor a gyáregység szakszervezeti titkára rádiónknak elmondta, hogy a döntést nem fogadják el. A sertésztenyésztők bevonásával mégis meg kívánják alakítani azt a konzorciumot, mely lehetővé teszi a gyáregység fennmaradását és a dolgozók, beszállítók tulajdonossá válását.

Közgazdász vándorgyűlés kezdődött vasárnap Sopronban . A három napos rendezvényen részt vett László Csaba pénzügyminiszter , előadást tartott többek között Békesi László volt pénzügyminiszter, Járai Zsigmond a Magyar Nemzeti Bank elnöke valamint Demján Sándor a Vállalkozók és Munkáltatók Szövetségének elnöke is.

Csütörtökön írták alá azt a szerződést, amelynek értelmében a Fertő-Vidéki Helyiérdekű Vasút többségi tulajdona, 75 %, az osztrák állam, illetve Burgenland
tartomány kezébe került. A szárnyvasút a határon át, Fertőszentmiklóstól Nezsiderig közlekedik. A GYSEV RT-ből 62 % a magyar tulajdon, az osztrákok azonban már szóban jelezték, hogy szívesen vásárolnának további részvényeket a magyar államtól.

Megnyitotta kapuit a Ligno Novum Woodtech Faipari Szakkiállítás . Az 13 éves múltra visszatekintő rendezvény idén 20 ezer négyzetméteres területen várja a faipar után érdeklődőket.

SPORT
Változott a MAI kosárlabda program: 17.30-kor a SMAFC öregfiúk a SMAFC 1995 elnevezésű csapattal játszanak nosztalgia meccset, majd ezután kerül sorra a Soproni Ászok-SMAFC - Mattersburg (osztrák) nemzetközi felkészülési mérkőzésre.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Mentálhigiénés Napokat a Gyermek és Ifjúsági Központban szeptember 24-és 25-én. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők 15-ig jelezzék részvételi szándékukat az 511-215-ös telefonszámon, Farkas Anikónál.

Három hónapos, oklevelet adó Európai Uniós képzést indít a Fiatalokkal Európáért Alapítvány 16-20 éves fiatalok részére. A "Felkészülten Európában" című képzést a soproni önkormányzat is támogatja. Az első megbeszélést szeptember 10-én 16.00 órától a Konferencia és Kulturális Központ 5.emeleti tanácstermében tartják. Várják az érdeklődő diákokat és szüleiket is. Előzetes információ a következő telefonszámon kérhető: 06 30 2381260.

A soproni Tigrisek fiú kosárlabdázókat nevelő utánpótlás egyesület toborzót hírdet szeptember hónapban különböző korosztályokban 1986-1996 között született fiúk számára.
Jelentkezni lehet szeptember hó minden keddjén:
14.0 órától a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola
16.00 órától a Deák téri Általános Iskola
19.30 órától a Sportcentrum kistermében

A Krasznai csarnokban már árusítják az NB I-es férfimeccsekre a bérleteket, naponta 10.30 - 12 óra között, illetve délután 15-17 óra között.

A Rendészeti Szakközépiskola éleslövészetet tart szeptember 9, 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 25, 26, 29, 30-án 8-13 óráig a harkai katonai lőtéren.




2003. szeptember 10., szerda 13:50


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület