CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

A XXI. század kihívásai az erdőgazdálkodásban - II. Magyar Faépítészeti Nap- Winkler Oszkár-emlékkiállítás Budapesten- 41. Közgazdász Vándorgyűlés- Munkaügyi tanácskozás- Corvinus-múzeumlátogatás

A XXI. század kihívásai az erdőgazdálkodásban Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés elnöke részvételével ma rendezték meg Sopronban  A XXI. század kihívásai az erdőgazdálkodásban - A Nemzeti Erdőprogram címmel meghirdetett konferenciát. Szili Katalin Az erdők szerepe a társadalom életminőségében a XXI. század elején címmel tartott előadást, amelyet Dr. Faragó Sándor rektor bevezetője előzött meg. A konferenciát a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Kara és az Országos Erdészeti Egyesület szervezte, az elhanzott témákról hamarosan bővebben beszámolunk.

II. Magyar Faépítészeti Nap - a helyszínen is lehet még jelentkezni
    Dr. Nagy Attila okl. faipari mérnök, faépítészeti szakértő szervezésében holnap, szeptember 11-én  9-12, illetve 12-13 óra között tartják a Pannonia Med Hotel konferenciatermében
A helyszínen 8.00 órától történő regisztrációt követően (Regisztrációs díj 5.000 Ft, amely magában foglalja a részvételi díjon kívül az ebédet is, valamint egy belépőjegyet a Ligno-Novum Szakkiállításra) több szakmai előadásra kerül sor a faanyagvédelem, új európai szabványok, statika, komplett ács gépsorok ismertetése, számítógépes gyártás előkészítés, szilárdság szerinti osztályozás a faanyag vizsgálatoknál témakörökben.
    Dr Nagy Attila elmondta:  eddig országosan 50 cég jelentkezett a szakmai napra, melynek különös aktualitását az adja, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás előtt ez az utolső lehetőség szakmailag felkészíteni az érintetteteket a várható változásokra.
A helyszínen még lehet jelentkezni a szakmai napra, amelyet faház építőknek, tetőkészítőknek és tervezőknek ajánl elsősorban a szervező.(H.E.)

Winkler Oszkár-emlékkiállítás Budapesten 2003. szeptember 11-én, 18.00 órakor a budapesti Hap Galériában (Margit körút 24.) nyílik meg Winkler Oszkár, soproni építész-professzor emlékére rendezett kiállítás. A tárlatot dr. Kubinszky Mihály, a soproni Városszépítő Egyesület elnöke nyitja meg.

41. Közgazdász Vándorgyűlés Sikeresnek ítélték meg a szervezők a Sopronban zajlott 41. Közgazdász Vándorgyűlést. A rangos szakmai esemény zárónapján előadást tartott Járay Zsigmond, a tanácskozás munkáját Kádár Béla értékelte. Járay előadásában hagsúlyozta szigorú és következetes kormányprogram mellett lehetséges az Euro 2008. évi magyarországi bevezetése.

Munkaügyi szakemberek tanácskoztak Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye munkaügyi szakemberei, valamint a burgenlandi meg bécsi tartomány szakemberei részvételével, valamint szlovákiai meghívottakkal  két napos  tanácskozásra került sor Sopronban. Az uniós csatlakozás teremtette új feltételek-rendszerben való, határon átnyúló együttműködés aktuális kérdései mellett a munkaügyi szakemberek egyik legfontosabb kérdésnek a munkaerőpiac változásaira való reagálás hatékonyságát tartják.

Múzeumlátogatás A Magyar-Osztrák Corvinus Baráti Kör szeptember 11-én, csötörtökön 15.00 órára várja tagjait és minden érdeklődőt a soproni Új utcai zsinagóga megtekintésére. A múzeumlátogatáson résztvevők a zsinagóga bejáratánál találkoznak majd.



2003. szeptember 10., szerda 19:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület