CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A Kapuvári Húsgyár megmentésére alakult válságstáb pénteken értékelte az elmúlt egy hónap alatt történteket:
A húsgyár a helyi pártállástól független összefogásnak köszönhetően a biztos bezárástól megmenekült. A jelenlegi helyzet azonban sem az ott dolgozók, sem a termelők számára nem megnyugtató, a bérleti konstrukció csak elodázza a jelenlegi problémákat. Ezt a szomorú helyzetet igazolja a napokban megkezdődő gépleszerelés és elszállítás is.
Biztos helyzetet a patinás gyár eladása jelent, a héten létre jött termelői konzorcium részvételével kialakított új tulajdonosi kör számára, s ez a megoldás - az eddigi tárgyalások alapján - illeszkedik a szaktárca elképzeléseihez is.
A dolgozók, a termelők és a város képviseletében felkérték az illetékes minisztert: járjon el abban, hogy a gyár megvételére lehetőség legyen, s hogy a kormányzat hitelgaranciát biztosítson a termelői konzorcium részére.

A Sopron Bank ügyvezetője: Losonczi Ferenc szerint hamis információk jelentek meg a pénzintézetről az egyik kereskedelmi TV-ben. A televízió azt állította, hogy a bank a 90-es években jogellenesen működött Magyarországon, holott a törvényes működést csupán idén július elsejével kezdték.

A Rákóczi-szabadságharc kitörésének 300. és Deák Ferenc születésének 200. évfordulóján megemlékezést tartanak szerdán délelőtt negyed tíztől a Nyugat-Magyarországi Egyetemen. Ugyanezen a napon, szerdán 15.00 órától történelmi emlékülés és ünnepi műsor lesz a Liszt Ferenc Konferencia és Kultúrális Központban. A délelőtti programokra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Tegnap este a MATÁV Sopron együttesét az FTC fogadta.
Az Üllői úti, zárt kapukkal rendezett találkozón az eredmény 2:0 lett a Ferencváros javára.

Megalakult a Soproni Darazsak Kosárlabda Egyesület. A tiszteletbeli elnöki posztot Berényi János vállalta, az elnökasszonyi teendőket pedig Balogh Judit látja majd el. Az egyesület célja a klubhoz tartozó 300 fiatal kosaras, azaz az utánpótlásbázis magas színvonalú képzése. A tegnapi tájékoztatón elhangzott: az új szezont a profi csapat Euroleasing-Orsi Sopron néven kezdi.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Mentálhigiénés Napokat a Gyermek és Ifjúsági Központban szeptember 24-és 25-én. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők ma délutánig jelezzék részvételi szándékukat az 511-215-ös telefonszámon, Farkas Anikónál.

A soproni Tigrisek fiú kosárlabdázókat nevelő utánpótlás egyesület toborzót hírdet szeptember hónapban különböző korosztályokban 1986-1996 között született fiúk számára.
Jelentkezni lehet szeptember hó minden keddjén:
14.0 órától a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola
16.00 órától a Deák téri Általános Iskola
19.30 órától a Sportcentrum kistermében

A Rendészeti Szakközépiskola éleslövészetet tart szeptember 9, 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18, 19, 22, 23, 24, 25, 26, 29, 30-án 8-13 óráig a harkai katonai lőtéren.



2003. szeptember 15., hétfő 13:44


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület