CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 5., vasárnap, Györgyi napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Szomszédvár - Régió  


Önök is készülnek?



Ingyenes közlekedés


Szeptember 20-21-én (szombat-vasárnap) Szombathelyen a Vasi Volán Rt. menetrend szerinti járatain ingyenes a közlekedés - forgalmi engedély felmutatása ellenében.

Szeptember 20-án szombaton gyorskorcsolyás és kerékpáros felvonulás 10:50-től Szombathelyen a Wesselényi-Kisfaludy-Király-Szent Márton utca érintésével. 11:30-tól kerékpár-szépségverseny, kerékpársúlyverseny - keresik a város legkönnyebb és legnehezebb kerékpárját; ám keresik Szombathely legrégibb kerékpárját is. Körülbelül fél három-három körül indítják a Két kerékkel a bányarém ellen elnevezésű kerékpártúrát a lignit felett még élő természet védelméért a Szombathely-Nárai-Pornóapáti-Horvátlövő-Felsőcsatár-Narda-Szombathely útvonalon.

A fent felsoroltak csak ízelítőként szolgáltak, miképpen is készülnek Szombathelyen az Autómentes Napokra. Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2003. szeptember 19. és 22. között Autómentes Nap és Mobilitási Hét címmel ismét csatlakozik a Nemzetközi Autómentes Nap rendezvényeihez.

A rendezvénysorozat a Lig-nicht című fotókiállítással veszi kezdetét szeptember 19-én 16:00-kor az MMIK-ban. A kiállítást és egyben az Autómentes Nap és Mobilitási Hét rendezvényeit dr. Ipkovich György, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitja meg.


Szeptember 21-én, vasárnap kettőtől a Szombathelyi Kötélugró Klub bemutatója lesz, és megtekinthetik az érdeklődők a Vas Megyei Környezetvédelmi Felügyelőség levegőszennyezettségi és zajszint-vizsgálati mérőkocsiját. Mindkét napon folyamatosan végzi a Környezetvédelmi Felügyelőség ingyenesen a gépjárművek károsanyag-kibocsátását.

Szeptember 22-én, hétfőn az iskolások "beveszik" a BDF C épületét. Délelőtt kilenctől környezetvédelmi vetélkedő lesz általános iskolás nyolcadikosoknak, illetve középfokú oktatási intézmények tanulóinak - ugyancsak ekkor, kilenckor nyílik több érdekes kiállítás: ehető és mérges gombák, Vas megye védett növényei (fotókiállítás) stb., lesz CD-bemutató, illetve ekkor indul a szelektív hulladékgyűjtés a főiskolán!

13:30-kor a Városháza előtti téren Pannon Tekercs Pannon Petíció fogadása!


A Pannon Tekercs Pannon Petícióról további információ a http://www.naturpark.hu/aktualis/aktualis.html oldalon található.

Sebők Lili



2003. szeptember 15., hétfő 15:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület