CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  

Alternatív energia - Zalaegerszeg
Biogázt hasznosítanak a jövőben Zalaegerszeg energiaellátásában. A mezőgazdasági hulladékokat és szennyvíziszapot feldolgozó üzem elsőként a város hőellátásában kaphat szerepet.

Erőművek - Szombathely
Hő és villamosenergia termelésére egyaránt alkalmas erőműveket helyeznek üzembe november végén Szombathelyen. A két és félmilliárd forintos beruházás segítségével a térség igényeit környezetbarát energiahordozók segítségével elégíthetik ki.

Geriátria - Zirc

Címzett állami támogatást kér a kormánytól Zirc önkormányzata, hogy a városi Erzsébet Kórházban megteremthessék a geriátriai ellátás feltételeit. Az intézmény így egész Veszprém megyéből fogadhatná azokat az időskorú betegeket, akik utókezelésre szorulnak.

Vasútfejlesztés - Székesfehérvár

Tízmilliárdos fejlesztésre készül a MÁV Rt. A tervek szerint 2007-ig lecserélik a székesfehérvári vasútállomás teljes vágányhálózatát, felújítják a peronokat és az aluljárókat, valamint korszerűsítik a váltó - és forgalomirányító rendszert.

Fejlesztések - Győr-Moson-Sopron megye

Már készülnek a győri tűzoltólaktanya bővítésének tervei - hangzott el a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatóján. Az átépítést és felújítást a belügyminisztérium előreláthatóan 35 millió forinttal támogatja. A soproni gyertyagyártűz márciusban, a Fertő tavi nádastüzek tavasszal és a gönyűi bálatűz augusztusban – ezek voltak 2003 első félévében a Győr-Moson-Sopron Megyei tűzoltók legnehezebb feladatai. A tavalyi évhez képest a nyári időszakban viszont csökkent a tűzesetek száma – hangzott el a tájékoztatón. Idén ősszel a Győri Tűzoltóparancsnokság egy daruval, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pedig egy vegyi felderítő gépkocsival bővül majd, így teljessé válik a műszaki mentőbázis felszerelése.

Termálfürdő - Győr
Két és félmilliárd forintba került és közel 200 embernek nyújt tartósan munkahelyet az új, győri termálfürdő. A létesítmény megépítéséhez a Széchenyi Terv pályázatán nyert támogatást a város.

Zajtérkép - Sopron
Minden ötödik soproni a megengedettnél nagyobb zajban él – derül ki abból a felmérésből, amelyet a Közlekedéstudományi Intézet készíttetett. A zajterhelést a város 12 legforgalmasabb pontján mérték. A közúti és a vasúti közlekedés okozta zaj szintje meghaladta a határértéket. Az Európai Uniós csatlakozásig minden városnak el kell készítenie zajtérképét és cselekvési programot kidolgoznia a környezeti ártalmak csökkentésére. Magyarországon eddig csak Sopronban készült ilyen tanulmány. A zajártalmak csökkentése érdekében a városban a tervek szerint felmérik a kevésbé zajos területeket is, fokozzák az ún. passzív zajvédelmet, vagyis a leghangosabb helyek épületein korszerűbbre cserélik az ajtókat és ablakokat, valamint tanulmányt készítenek arról, hogyan alakítható át a város közlekedése.

Sorszám - Vas megye
Néhány környező falu polgárai hamarosan az Interneten keresztül is kérhetnek sorszámot a Vasi megyeszékhely okmányirodájában, így tovább csökkenhet a várakozási idő. Ha a kísérlet beválik, az összes, a szombathelyi irodához tartozó település lakói számára elérhetővé válik ez a szolgáltatás.

Tőzegtűz - Balaton
Átláthatatlan füstfelhő borította be a Balatonfenyvesen és Fonyódon is átvezető 7-es utat. A két település térségében augusztus óta izzik a másfél, helyenként akár két és fél méter vastag tőzegréteg. Balatonmáriafürdőnél a sűrű füstben lassan vonuló kocsisorban három autó összeütközött, a balesetnek egy súlyos sérültje volt.

Halastavak - Törek
A Környezetvédelmi Minisztérium fogja rövidesen vizsgálni a töreki halastavak ügyét. A területet, amelyet korábban már védetté nyilvánítottak a Balatoni Halászati Rt. akarja eladni. Az önkormányzatnak elővételi joga van a területre ám a vételi árat sokallják. Az üzlet így egyelőre nem jöhet létre, mivel magánszemély nem vásárolhat védett területet.



2003. szeptember 17., szerda 13:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület