CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 18., csĂĽtörtök, Andrea, Ilma, András napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Közélet  

Megalakult a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozata Győr-Moson-Sopron megyei szervezete

Megalakult a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozata Győr-Moson-Sopron megyei szervezete

Szimbolikus jelentőséget is tulajdonítottak annak a résztvevők, hogy a Legnagyobb Magyar születése évfordulójához közel eső hétvégén, valamint Széchenyi nyughelye és valamikori lakóhelyéül is szolgáló Nagycenken tartották szeptember 19-én a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozata Győr-Moson-Sopron Megyei szervezete alakuló ülését amelyet követően elnöknek Dr. Szarka Lászlót (geofizikus mérnök, tudományos tanácsadó, egyetemi intézetigazgató, az MTA doktora) választották
Elnökségi tagoknak Andrássy Pétert (Sopron), Nagy Györgyöt (Mosonmagyaróvár), Hernádi Lászlót (Győr) és Szemerey Tamást (Sopron) választották meg.
A jelenlévők közfelkiáltással választották meg a megyei tagozat tiszteletbeli elnökévé Szokolay Sándor Kossuth-díjas zeneszerzőt, a Corvin-lánc tulajdonosát.(Sopron).
A nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum Különtermében tartott ülést megelőzően a résztvevők Pálinkás József, a Kulturális Tagozat elnökével együtt a Széchenyi Mauzóleumban megkoszorúzzák Széchenyi nyughelyét, valamint megtekintették a Széchenyi István Emlékmúzeumot.
- Nem kampányszerű politizálás, hanem Magyarország számára a legalkalmasabb politika kialakítása érdekében történő műhelymunka színhelye a kulturális tagozat." - jelentette ki az alakuló ülést megelőző sajtótájékoztatón Pálinkás József elnök.
A politikus bírálta a jelenlegi kormány kultúrpolitikáját: a költségvetésben a tudományra fordított forráscsökkentést, a magyar felsőoktatás tervezett átalakítását,továbbá a közoktatásban tervezett több változtatást, amelyek � amint azt kifejtette � megakadályozzák az iskolát a magyar kultúra értékeinek közvetítésében.
Pálinkás József hangsúlyozta: sokkal erőteljesebben kell megjeleníteni a magyar kultúra értékeit közvetítő kultúrpolitikai eseményeket, azért, hogy Magyarország elfoglalhassa megillető helyét Európa kulturális térképén.

T. Sz.



2003. szeptember 20., szombat 01:36


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület