CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Soproni estvék ezüstsíppal

Soproni estvék ezüstsíppal
Hétfőn kezdődik az őszi könyvtári hét

A soproni őszi könyvtári hét programjai október 9-én, hétfőn kezdődnek. Este hat órától a Széchenyi István Városi Könyvtárban Soproni estvék ezüstsíppal (Költészet Kis Jánostól napjainkig) címmel lesz műsor. A versekről, a könyvekről, a könyvtárról Fejér Zoltán festőművész mondja el gondolatait. Az est közreműködői: T. Horváth  József, Bősze Balázs, Huszár László, Kerék Imre, Kövesi György, Locsmándi László, Sarkady Sándor.
Kedden 15-18 óráig ingyenes beiratkozást tartanak, 15.30-kor diavetítéses előadás várja az érdeklődőket, akik dr. Főzy István természettudóstól a dinoszauruszok csodálatos világáról hallhatnak. 18 órától a kurucdombi nyugdíjasok adnak műsort – közreműködik Horváth Alajos citerán –, az idősekről, a könyvekről Sógor Ferenc, a Gyermek- és Ifjúsági Központ igazgatója szól. A szerda  nyitott napot jelent az intézményben, lesz könyvtári vetélkedő, közvetíti a Panoráma és az Ikva Rádió, a feledékeny olvasók késedelmi díj nélkül vihetik vissza a könyveket, 16 órától kézműves foglalkozásra várják a gyerekeket, 17 órakor emléklapot kapnak a régi olvasók, 18 órától a dr. Friedrich Károly készítette Soproni szimfóniából láthatnak részleteket a kíváncsiak – közreműködik ifj. Sarkady Sándor helytörténész –, csütörtökön 18 órától filmről, könyvekről beszél Mészáros György tanszékvezető, majd a filmklubsorozat bevezetéseként Balassa Péter esztéta előadását hallhatják az érdeklődők. Pénteken (15.00) prózamondók szerepelnek a kurucdombi fiókkönyvtárban (a verseny címe: Mesélj a szülőföldedről!), 16 órától a Habakukk Bábszínház tart előadást a három kismalacról, 17 órakor a bánfalvi fiókkönyvtárban dr. Blümel Ferenc főorvos beszél a könyvtár szerepéről a családi életre nevelésben, 17 órától a városi könyvtárban Dakó Judit keramikus mondja el gondolatait a zenéről, könyvekről, majd Dárdai Árpád karnagy tart előadást a zene születéséről.
A könyvtári hét alatt (9-17 óráig) könyvvásárt is tartanak az intézményben. Minden könyv egységesen száz forint.
A hagyományos őszi könyvtári hét egyik nemes kezdeményezése a Fogadjon örökbe Ön is egy könyvet! Ez az országos kezdeményezés folytatódik Sopronban is. Aki kiválasztotta az örökbe fogadni kívánt művet az választhat, hogy a saját vagy a könyvtár által készített ex librissel  örökíti meg elhatározását. Az örökbefogadó által tett pénzbeni felajánlást az intézmény elkülönített számlán kezeli. Az összegyűlt pénzből könyveket vásárolnak, amelyekből később kiállítást rendeznek a Széchenyi István Városi Könyvtárban.

A. M.



2000. október 05., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület