CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 2., csütörtök, Zsigmond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Mentálhigiénés Napok- Kapuvár és Sopron: vonatpotló autóbuszok- Történelem Fő utca- Az otrantói ütközet- Stella: észlelő hétvége

Mentálhigiénés Napok Ma nyitották meg Sopronban a Mentálhigiénés Napokat, amelynek nyitó előadásán szó esett azokról a gyermeket érintő gondokról, amelyek a pedagógus-gyerek viszonyban megoldhatók; a megoldás módjairól és buktatóiról is értekeztek a Nyugat-Dunántúl szakemberei. Az ötödik alkaommal megrendezett Mentálhigiénés Napok egyik  fő témája a drogprevenció, amely mellett szó lesz a gyermekekkel való hatékony komminikációról, a stresszről, a tanításról, tanulásról. A kétnapos fórumon a résztvevők között pedagógusok, segítő foglalkozásúak, szabadidő-szervezők, valamint bűnmegelőzési szakemberek is vannak. Az idei esemény különleges jellege abból adódik, hogy a szervezők szülőket is várnak az előadásokra. Az oktatás mellett a pedagógusok többsége nem eléggé felkészült arra, hogy a gyerekek többi, adódó problémáit is kezelni tudja - hangzott el a nyitó előadásban.

Vonatpotló autóbuszok Kapuvár és Sopron között A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Rt. értesíti Tisztelt Utazóközönségét, hogy pályaépítési munkálatok miatt,
2003. szeptember 29-én 20:00 órától -  szeptember 30-án 14:00 óráig  valamennyi személyszállító vonat / beleértve az IC vonatokat is / utasait, Kapuvár – Sopron állomások között, vonatpótló autóbuszok szállítják !

Az autóbuszok a 85. főúton Vitnyéd község VOLÁN megállóhelyen, Petőháza és Fertőszentmiklós vasútállomáson, Pinnyén a 85.főúton , illetve ( Balf mh.helyett ) Kis-Kópháza VOLÁN megállóhelyen állnak meg.

Az átszállásos közlekedés miatt előreláthatóan 10-20 perces késésekre kell számítani.
Az átszállított vonatokon kerékpár-, élőállat - és poggyász szállítására nincs lehetőség!
A vonatokra váltott menetjegyek az autóbuszokon érvényesek.
A várható késésekért és az átszállás okozta kellemetlenségekért Utasaink szíves elnézését és megértését kérjük!
Vasútigazgatóság

Történelem Fő utca - Közéleti és kulturális rendezvényt tartanak a Sportcentrumban  (Sopron, Lackner K. u. 48.) a Fidelitas és a Machatsek Gyula Ifjúsági Polgári Kör  szervezésében . A rendezvény 2003. szeptember 26-án, pénteken, 16.00 órakor kezdődik, vendégei: Döbrentei Kornél, Csoóri Sándor, Gergely Éva, Gyulyás Dénes, Hargitay András, Maczkó Mária, Nemeskürty István, Varga Mihály, Schmitt Pál, Wittner Mária.
19.00 órától: élő Sajtóklub várja az érdeklődőket. Műsorvezető: Rákay Philip.
A rendezvényre látogatókat kirakodóvásár, a nemzeti oldal lap-, és könyvkiadói, szellemi műhelyei, művészei várják.

Az otrantói ütközet 2003. szeptember 26-án, pénteken, 17:00 órakor Az otrantói ütközet címmel Szimon Miklós tengerészkapitány tart előadást a GySEV-palota (Sopron, Mátyás király u. 19.) tanácstermében. A rendezvényre, amely kapcsolódik a közelmúltban az Erdélyi Házban nyílt kiállításhoz,  a történelem iránti érdeklődőket várják a szervezők.

Észlelő hétvége 2003. szeptember 26-án, pénteken, 20:00 órakor a Stella Sopron Csillagászati Egyesület szervezésében észlelő hétvégét tartanak az ausztriai  Hochwechselen, ahova várnak mindenkit, aki távol a városi fényektől szeretné kutatni az égbolt titkait.
Helyszín: (Ausztria)
 
 



2003. szeptember 24., szerda 22:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület