CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. március 28., csütörtök, Gedeon, Johanna napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

RAIFFEISEN GRAND PRIX - SOPRON
Jövőre, veletek, ugyanitt…

Szombat délelőttre már csak a két döntő maradt - három magyar résztvevővel: az egyesben Bardóczky Kornél, a párosban pedig a Balázs-Kiss kettős. Mielőtt azonban minderre sor került volna nemcsak színvonalas, hanem Sopronban soha nem látott érdekes bemutatókat szervezett Horváth Ernő versenyigazgató. Nemzetközi kerekesszékes tenisz - méghozzá a javából: két fiatalember, akik a világranglistán (mert bizony az itt is van, méghozzá ATP ranglista!) igen előkelő helyen vannak, noch dazu Farkas László még magyar bajnok is.


Farkas László 32. a világranglistán

Igazi érzelmi ambivalencia: a műsorközlő azon sajnálkozik, hogy sajnos milyen kevesen űzik ezt a sportot Magyarországon… Az ALPESI TRANS RACKET TENISZ KLUB fiataljainak tartott egy mintaedzést ezt követően Taróczy Balázs, Wimbledon egykori bajnoka - bizonyosan életre szóló emlék lesz ezeknek a csillogó szemű gyerekeknek, hogy egy-egy jól sikerült tenyeresüket a nagy bajnok is megdicsérte, sőt esetleg még ő is a hálóba ütötte…


életre szóló emlék Taróczyval együtt edzeni

Néhány perccel 11 óra után kezdődött a szingli döntő, a világranglista 326. helyén álló osztrák Markó Neunteibl és a ranglistán mindössze tizenkilenccel mögötte álló magyar Bardóczky Kornél között. A presztízsen kívül természetesen ilyenkor másról is szó van, hisz míg a nyertes pénztárcája 1.950 dollárral lesz vastagabb, addig a vesztes "csak"1.350 dollárt könyvlehet, de ami talán ebben a tipikusan ranglétra sportágban még ennél is fontosabb, az az ATP pontok száma, ahol 18/12 az arány - és ez a következő verseny kiemelésénél nagyon sokat számíthat, ami aztán ismét kamatozik a pénztárnál, és így tovább, egészen a millós tétekkel kecsegtető Grand Slam versenyekig. Jól indult Kornél, nappal szemben nyerte saját adogatását, majd az osztrák is az övét és ez így ment egészen 6/6-ig. Pompás labdamenetek, erőtenisz Neunteibltől, néhány egészen finom megoldás a magyar fiútól - időnként ha nem standing ovation, de dübörgő taps a szépszámú, rendkívül sportszerű közönségtől. Néma csend és tie break, ahol aztán érvényesült a magabiztosabb adogatás, a lehető legkisebb különbséggel, de nyert a 24. születésnapja előtt álló osztrák fiú, aki már szép eredményekkel dicsekedhet ebben az évben is, hisz ezt megelőzően versenyt nyert Szlovákiában, Ausztriában és Chilében is.


a Raiffeisen Grand Prix soproni győztese Marko Neunteibl

A második játszmában még magabiztosabban játszott Neunteibl, rendre bejöttek hatalmas adogatásai, Kornél pedig mintha kicsit korán adta volna fel. Két meccslabdát még hárított, aztán csak gratulálni tudott a rendkívül jól koncentráló, hihetetlen erővel játszó ellenfelének, akinek ez évi péndíjai immáron 22.749 dollára emelkedtek. E téren egyébként Kornél jobban áll, az ő ez évi keresete a soproni pénzdíjjal együtt 37.773 dollár. Igen, ez ennyire publikus, szemben a honi labdarúgás finaciális rejtelmeivel, ahol a nem az éljátékosok, hanem a másod-harmadvonal anyagi ügyeinek firtatása is több mint sértő - legalább is a labdarúgó öltözők világában… Horváth Ernő versenyigazgató minden részletre ügyelt, egy mini Roland Garrost varázsolt a soproni Lővérek aljába, rendkívül elegáns eredményhirdetés, népviseletbe öltözött kislányok - ekkor sajnálhattuk igazán, hogy nem magyar győztesnek álltak sorfalat a labdaszedő gyerekek.


a győztesnek Taróczy Balázs adta át a díszes serleget

Hátra volt még a páros döntő, ahol ismét érdekeltek voltunk, sajnos a Kiss-Balázs páros döntő szettben de szintén vesztesként hagyta el a vörös salakot, így mindent összevetve magyar győzelem nélkül ért véget a soproni Raiffeisen Grand Prix. Ha játékosaink nem is, mi nézők minden körülmények között nyertünk: fantasztikus labdameneteknek tapsolhattunk, élvezhettük az ajándék nyarat szeptember végén - és nem utolsó sorban tanultunk. E sorok írója minden bizonnyal, ha nem is fogja jobban ütni a backhand egyenest, de egy-két jól elhelyezhető, speciálisan a teniszpályák környékén használható terminus technikussal minden bizonnyal gazdagodott egyébként sem sekélyes szókincse.

(pluzsik)



2003. szeptember 29., hétfő 07:09


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület