CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  


Termálfürdő - Győr
2 és fél milliárd forintból elkészült az új győri termálfürdő. A beruházás költségéhez egy milliárd forint állami támogatást nyertek a Széchenyi terv keretében. A fürdőben mostantól 5 medence, két csúszda, 3 étterem és pezsgőfürdő is várja a vendégeket.

Városi rang - Bábolna
Bábolna eddig is igazi európai település volt, mostantól pedig fejlődésének újabb lehetőségei nyílnak meg - hangsúlyozta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, a nagyközség várossá nyilvánítása alkalmából rendezett hétvégi ünnepségen. A rendezvényen több százan köszöntötték a 9. Komárom-Esztergom megyei várost.

Öngyilkosság - Győrszentiván
Öngyilkosságot követett el egy férfi vasárnap este 9 óra körül Győrszentiván térségében. A férfi a Sopronból Győrbe tartó InterCity járat elé vetette magát, és azonnal életét vesztette. Az áldozat személyazonosságát még nem derítették ki; a körülményeket a rendőrség még vizsgálja.

Csipkemúzeum - Hövej

Ismét látogatható a Csipkemúzeum Hövejen. Az 1990-es évek elején megszűntet helytörténeti kiállítást az önkormányzat újra rendezte a Győr-Moson-Sorpon megyei kistelepülésen. A múzeumban mostantól bárki megcsodálhatja a világszerte egyedülálló hímzéssel készült terítőket, blúzokat és egyéb használati tárgyakat. A néphit szerint egy Horváth Borbála nevű lány készítette az első csipkét Hövejen, akinek aztán számtalan követője akadt a faluban. Ma több mint ezer mintáról tudunk, amelyek között a pókozás a legismertebb. Az asszonyok ma is gyolcsra, organzára, batisztra hímzik meseszép mintáikat. Jövőre terveznek egy helytörténeti kiadvány megjelentetését is, amelyben összefoglalják a híres csipke szülőfalujának múltját.

Vendégbarát múzeum - Sopron
„Vendégbarát múzeum” díjat nyert el a Soproni Központi Bányászati Múzeum. A Turisztikai Hivatal, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Magyar Turizmus Rt. pályázatán a mintaszerű és egyedi időszaki kiállításaiért a zsűri félmillió forinttal jutalmazta az intézményt.

Gyógyszerész kongresszus - Siófok
Az Európai Uniós szabályozásokról és a gyógyszerellátást érintő gazdasági, szakmai kérdésekről tárgyalnak Siófokon. A Gyógyszerészek Országos Kongresszusát 13. alkalommal rendezik meg a városban.

Határjárás - Kismarton
„Határjárás” - ezt a címet viseli a burgenlandi tartomány és az ORF közös rendezvénysorozata. A kiállításokon és koncerteken az osztrákok mellett magyar és szlovák művészek mutatkoznak be. Az ORF kismartoni stúdiójának aulájában magyar és osztrák festőművészek képei láthatók, a stúdiókban pedig felolvasások és koncertek zajlanak. A „Kultúrősz” rendezvénysorozat keretében kiosztották az Eurégió Képzőművészeti Pályázatának díjait is. Elismerésben részesült Nagy Csaba, aki római élményeit dolgozta fel különleges képein. A televízió épületén pedig a rendezvény címéhez kapcsolódva egy igazi határmenti utazás képeit láthatják az érdeklődők.

Huszárhagyományok - Komárom
Hat előadásból álló helytörténeti sorozatot indított az Élettér Egyesület Komáromban. A szervezők célja, hogy az emberek minél jobban megismerjék legszűkebb környezetük múltját. Legutóbb a huszáregyenruhákról esett szó a Monostori erődben.

Targoncaverseny - Zalaegerszeg
Targoncakezelők mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat Zalaegerszegen. A TIT Öveges József Ismeretterjesztő Egyesület immár hagyományos versenye idén is a biztonságos munkavégzést szolgálta. A gyorsaság és pontosság mellett ügyelniük kellett a versenyzőknek a biztonságos közlekedésre és árumozgatásra is.

Speciális úszóverseny - Sopron
Félszáz versenyző részvételével zajlott a Sopron Kupa a hétvégén. A kétnapos viadalon mozgáskorlátozott, értelmi fogyatékos és látássérült úszók bizonyították be, hogy a vízben képesek ledolgozni az egészségesekkel szembeni hátrányt.



2003. oktĂłber 07., kedd 11:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület