CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

23. Nemzetközi Ásványbörze- Petőfi emlékhelyek 19. Nemzetközi Találkozó- Lánczi András: Konzervatív Kiáltvány- A kaktusz virága:- Távcsöves bemutató- Egészséges környezet - egészséges gyermekek

23. Pannónia Közép-Európai Nemzetközi Ásványbörze (ásvány-, ősmaradvány-, és ékszerkiállítás) 2003. október 11-én, 9.00-17.00 óra között, valamint október 12-én 9.00-16.00 óra között a Gyermek- és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.) rendezik meg a 23. Pannónia Közép-Európai Nemzetközi Ásványbörzét. A kiállításon bemutatásra kerülnek a nemesopál előfordulások a tokaji-eperjesi (Presov) hegységben. A Pannonia Mineral Hungary (Balatonalmádi) által rendezett, nemzetközi hírnevű kiállításra várják az ásványgyűjtőket, a természetbarátokat.

Petőfi emlékhelyek 19. Nemzetközi Találkozó Petőfi emlékhelyek 19. Nemzetközi Találkozóját tartják Sopronban  október 11-én, szombaton. Az Országos Petőfi Sándor Társaság és  Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésében létrejövő rendezvény helyszíne a soproni Városháza Díszterme (Fő tér 1.) A rendezvényt köszönti: dr. Oláh Pál Országos Petőfi Sándor Társaság elnöke.  A rendezvényen tudományos előadásokat Pomogáts Béla irodalomtörténész ( Petőfi mennyire van jelen a mai magyar közgondolkodásban, az irodalmi és történelmi köztudatban, a fiatal nemzedék ismeret világában. Petőfi időszerűsége),  Fried István egyetemi tanár (A modern Petőfi), Sarkady Sándor főiskolai docens (Petőfi Sopronban, kultuszának ápolása ma) tart. Az irodalmi műsor, és a Petőfi szobornál tartott koszorúzás után, a résztvevők a soproni Petőfi emlékhelyekkel  és a város nevezetességeivel ismerkednek meg. A találkozót a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, valamint a    Pro Renovanda Hungariae Cultura Alapítvány támogatja. A rendezvény részletes programja a Programajánlóban olvasható.

Lánczi András: Konzervatív Kiáltvány 2003. október 11-én 17 órakor a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum dísztermében Lánczi András, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Politikatudományi Tanszékének vezetője, a Konzervatív Kiáltvány című munka szerzője tart előadást a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Kulturális Tagozata Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezetének rendezvényén, amelyet követően a szerzővel való beszélgetésre kerül sor. A könyvről Szokolay Sándor, Kossuth-díjas zeneszerző mondta: ,, Kötelező olvasmánnyá tenném, mert a konzervatív keresztény jobboldal emberképét rajzolja meg, tudományos alapossággal, igényességgel és reális optimizmussal."

A kaktusz virága 2003. október 11-én, szombaton, 19:00 órakor A kaktusz virága premierjére kerül sor a soproni Petőfi Színházban. A két részes zenés komédiát írta Pierre Barillet, Jean-Pierre Grédy; fordító: Szántó Judit, versek: Szenes Iván, dramaturg: Vörös Róbert, rendező: Ács János. A darabot Sopron közönsége az Soproni Ünnepi Hetek alatt is láthatta már. A részletes szereposztás és a darab ismertetése a Programajánlóban, valamint a soproni Petőfi Színház internetes oldalán olvasható.

Stella távcsöves bemutató 2003. október 11-én, szombaton, 20:30 órakor távcsöves bemutatót tart a Stella Sopron Egyesület. A Várkerület és Ötvös u. sarkán kerül sor kerül a Hold és a bolygók távcsöves bemutatására. A programok és a helyszínek részletes leírása megtalálható a Stella Sopron honlapján: http://stella.sopron.hu, továbbá érdeklődni lehet a Stella Sopron elektronikus levelezőlistáján: stella@sopron.hu, illetve a 06 30 266 6845-ös telefonszámon.

Egészséges környezet - egészséges gyermekek A soproni Gárdonyi Géza Általános Iskola kiállítást szervezett "Egészséges környezet gyermekeinkért" címmel.
Az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium által meghirdetett pályázat díjnyertes alkotási láthatók azon a kiállításon, amelyet a soproni Gárdonyi Géza Általános Iskola rendezett meg. Az Győr-Moson-Sopron megyéből érkezett gyermekrajzok 8-18 óráig tekinthetők meg az iskola földszinti aulájában a Ferenczy J. u. 1. alatt. A kiállítást a soproni önkormányzat Oktatási és Családügyi Irodája támogatja.(Educatio Press)
 

 



2003. október 09., csütörtök 23:56


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület