CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 16., csĂĽtörtök, Mózes, Botond napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

rtékes diplomával a jövő évezredbe

Értékes diplomával a jövő évezredbe
Az első ünnepélyes közgazdászavatás Sopronban

A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán a múlt csütörtökön volt a diplomaátadó ünnepség. A Gyermek- és Ifjúsági Központban tartott rendezvényen minden végzős és kitüntetett egy szál piros rózsát is kapott, ami nem mindennapi eseményt jelzett a felsőoktatási intézmény életében: az első közgazdász-avatást.

– Különleges az alkalom – kezdte ünnepi megnyitóját dr. Gidai Erzsébet dékán –, hiszen ez az első diplomaátadó az egyetem tavaly decemberben  akkreditált közgazdaságtudományi karán. Nehéz és sikeres utat jártak be oktatók és hallgatók. A most diplomázott közgazdászok 1995 szeptemberében még a miskolci egyetem közgazdaságtudományi kara soproni kihelyezett tagozatára jelentkeztek, majd a soproni egyetem közgazdaságtudományi intézetének hallgatói lettek, most pedig a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara végzőseiként tettek záróvizsgát és vehetik át diplomájukat.
A dékán beszélt arról, hogy megszilárdult a közgazdászképzés Sopronban, de ez a hatalmas és minőségi munka nem valósulhatott volna meg az egyetem korábbi, illetve jelenlegi vezetésének támogatása, a kar oktatóinak, hallgatóinak megértése, eredményes együttműködése nélkül. A munka minőségét az is jellemzi, hogy a kar több, mint harminc hallgatója vett részt a tudományos diákköri munkában, díjakat hoztak el.
– Értékes diplomát kapnak – szólt a végzettekhez dr. Gidai Erzsébet –, „karrierdiplomát”, amelynek birtokában jó munkahelyek várják Önöket. A nemzetnek szüksége van szakemberekre, a jó közgazdász szakemberekre. Legyenek a szakma kiváló képviselői, a gazdaság tiszta folyamatainak segítői, a nemzet gyarapodásának előmozdítói, az itt szerzett tudás eredményes hasznosítói. Boldog, eredményes életet kívánok, kívánunk Önöknek!
Az ünnepi beszédet követően dr. Fábián Attila dékánhelyettes ismertette a záróvizsgák eredményét. A Nyugat- magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara levelező tagozatán harmincöt hallgató tett eredményes záróvizsgát, közülük ketten – Horváthné Németh Szilvia és Varga József - kiváló eredménnyel. Huszonketten jó, tizenegyen közepes eredménnyel végeztek. A kétéves egyetemi szintrehozó képzést - ötvenen tettek vizsgát – a következők zárták kiváló eredménnyel: Kiss Róbert, Lehóczky Zoltán, Natkai Ágnes, Szántó Judit. Huszonöten jó, huszonegyen közepes  eredménnyel szereztek közgazdász oklevelet.
Az eredmények ismertetését követően a végzősök esküt tettek, dr. Gidai Erzsébet okleveles közgazdászoknak nyilvánította őket, amit kézfogá- sával is megerősített.
Ezután dr. Koloszár József rektor köszöntötte a kar első nyilvános diplomaátadó tanácsülését. „Úgy érzem - mondta egy soproni hasonlattal -, mint az a szőlősgazda, akinek a gonddal, munkával nevelt ültetvénye éppen termőre fordul.” A rektor megköszönte mindazok munkáját, akik hozzájárultak a soproni közgazdász-képzés sikeréhez.  Dr. Gidai Erzsébet köszöntötte a kar új egyetemi tanárát, dr. Balázs Juditot és dr. Rétvári László egyetemi tanárt, akit tanszékvezetővé neveztek ki. Ugyancsak a dékán köszöntötte a frissen habilitált dr. Herczeg Jánost és dr. Lakatos Gyula egyetemi docenseket. Előbbi a habilitációs oklevelét a rektortól vette át.
A Nyugat-magyarországi Egyetem kiváló dolgozója kitüntetést kapott Pakainé dr. Kováts Judit egyetemi docens. Rektori dicséretben részesült Égető Erika tanszéki adminisztrátor, a végzősök közül Horváthné Németh Szilvia, Trombitásné Láng Gabriella, Unger István. Dékáni dicséretet kaptak: Farkas Rita, Fejes Ágnes, Harcos Adrienn Tünde, Horváth Csanád. A dolgozók közül dr. Erdélyiné Garamvölgyi Éva pályázati és külügyi referens és Kovács Judit tanszéki adminisztrátor.
A közgazdaságtudományi kar első diplomaátadó ünnepségét  a Fidelissima Kórus műsora és egy szavalat – Horváthné Gergácz Erzsébet Dsida Jenő Tízparancsolat című versét mondta el – színesítette, tette még emlékezetesebbé.

Borbély József



2000. jĂşlius 04., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület