CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


Hazaérkezett a budapesti klinikáról Walter Dezső. A soproni polgármester nyolc műtét és fél év embert próbáló küzdelem után ma munkába áll. A polgármester egyelőre részmunkaidőben fog dolgozni, a legfontosabb ügyekben azonban már személyesen jár el. Ma délelőtt a Gazdasági Minisztérium Phare-ügyekért felelős főigazgatójával tárgyal az ipari parkban építendő inkubátorház finanszírozásáról, majd az egyetem rektorával tart megbeszélést. Akinek kérdése vagy mondanivalója van az elmúlt időszakkal kapcsolatban azt 16-án, csütörtökön 16.00 órától a Városháza nagytermében közmeghallgatásra várja a polgármester.

Sopronban a katasztrófák elleni védekezés világnapja alkalmából felavatták a polgári védelem helyi irodáját és raktárát a Várkerület 43-ban. Ezentúl egy szolgálati bázist alkot a tűzoltóság, a Vöröskereszt és a polgári védelem. A most avatott raktárban a lakosság életvédelmét szolgáló eszközök, felszerelések - egyebek mellett takarók, gázálarcok, szűrők és más védő-, illetve segítő tárgyak - kaptak helyet.

Ma hajnalban Kópházára riasztották a soproni tűzoltókat. Egy családi házban a kazán robbant fel. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Rövidesen befejeződik az a feltárás, amit a Bécsi úti határátkelő előtt folyó útszélesítési munkák indokoltak. A régészek bronz- és rézkori településekre bukkantak. A feltárás azért is fontos, mert további adatokat szolgáltat az egykori természeti környezet megismeréséhez.

A volt soproni járás települései polgármestereinek tartanak tájékoztatót a Soproni Rendőrkapitányságon október 27-én. A polgármesterek megismerkednek a közbiztonság és a közrend aktuális helyzetével és bemutatkozik nekik Sopron új rendőrfőkapitánya is.

"Vendégbarát múzeum" díjat nyert el a Soproni Központi Bányászati Múzeum. A Turisztikai Hivatal, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Magyar Turizmus Rt. pályázatán a mintaszerű és egyedi időszaki kiállításaiért a zsűri félmillió forinttal jutalmazta az intézményt.

Véradás: holnap a Soproni Rendészeti Szakközépiskola. hallgatóit várják véradásra a Területi Vérellátó Intézetbe 14.00-17.00 óra között.

A Rendészeti Szakközépiskola éleslövészetet tart október 17-ig 8-13 óra között a harkai katonai lőtéren.

A Nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum november 1-től március 31-ig téli nyitva tartással üzemel: ezen idő alatt a kiállítások naponta hétfő kivételével 10.00-14.00óra között tekinthetők meg.

Előkészítő költségek nélkül
Azoknak a diákoknak, akik nem tudják állni a felvételi előkészítők költségeit, a központi előkészítő évfolyamokat indító DFT-Budapest októberben különleges lehetőséget kínál. A Híd a Fiatalokért Alapítvány és a Meló-Diák megállapodásának köszönhetően ugyanis a Központi Felvételi Előkészítő Évfolyamok tandíja most diákmunkával ledolgozható. A lehetőségre azok a 11- és 12-es diákok pályázhatnak, akik a jogi és szociális igazgatási, közgazdasági, és műszaki szakirányra készülnek. A Budapesti Kommunikációs Főiskolára és a Közgáz Államigazgatási Főiskolai Karára felvételizőket pedig a hivatalos intézményi előkészítő évfolyamok várják. A jelentkezéseket hívási sorrendben fogadják a szervezők hétköznap 10-18 óra között a 06 1 473-0769-es és a 06 1 473-0770-es telefonszámokon, illetve az info@dft.hu e-mail címen. A Központi Felvételi Előkészítő Évfolyamokról érdemes tudni, hogy az egyetemi és főiskolai rendszerhez igazodnak. A diákok így középiskolai ismereteiket a felvételi típusfeladatokhoz és azok javítótanár által elvárt megoldási menetéhez igazíthatják. Az órák lektorált próbafelvételi tesztsorokra épülnek, a szakmai tanmeneteket pedig a tankönyvszerzők (Száray Miklós, Gerőcs László, Honyek Gyula) állítják össze.



2003. október 13., hétfő 13:29


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület