CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Regionális TV hírek  


Új épület - Székesfehérvár
Új épületbe, modernebb körülmények közé költözhetett a szülészet-nőgyógyászati és a gyermekgyógyászati osztály Fehérváron. A megyei kórház másfél milliárd forintból felépült új részlegét Kökény Mihály avatta fel. Az egészségügyi miniszter hangsúlyozta: még eben az évben 12 további megyei fenntartású egészségügyi intézmény felújítását kezdik meg.

Egészség-hét - Szombathely
Aki ebben az országban születik, ha férfi, akkor nyolc évvel, ha nő, akkor öt évvel él kevesebbet, mint tőlünk pár kilométerrel nyugatabbra – hangzott el egy szombathelyi tanácskozáson. A vasi megyeszékhelyen évente megtartott Egészség-hetet idén az esélyegyenlőség jegyében rendezték.

Leépítés? - Nyugat-Dunántúl

Lehetetlenné tenné a szakemberek munkáját, ha a Magyar Turizmus Rt. csökkentené a turisztikai régiók számát. – hangsúlyozta Patyi Elemér Sopronban. A Nyugat-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke a tervek ellen egy tiltakozó levelet fogalmazott, melyet Medgyessy Péter miniszterelnöknek küldenek el. A Magyar Turizmus Rt. jövő évi marketingtervében már nem szerepel külön az „Erőt adó régió”. A szervezet ugyanis a Dunántúl régióinak összevonását és egy balatonfüredi központ létrehozását tervezi. Így megszűnnének az eddig jól működő északi, déli, és nyugat-dunántúli Turisztikai Marketing Igazgatóságok.

Kevesebb a magyar - Felsőőr
Egyre kevesebb magyar él az elcsatolt országrészeken az asszimiláció és az elvándorlás miatt. A határon túli magyarok képviselői azt várják az anyaországtól, hogy következetesen képviselje érdekeiket az Európai Unió-ban - hangzott el egy tanácskozáson az ausztriai Felsőőrön, ahol éppen most ünnepelték a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület megalakulásának 35. évfordulóját.

Corvisus Kör - Zala megye
12 osztrák és 14 magyar település, valamint Alsó-Ausztria és Zala megye részvételével működik az Osztrák-Magyar Corvinus Kör. A Wiener Neustadt-i székhelyű szervezet a kétoldalú kapcsolatok építését tűzte zászlajára. Ennek jegyében 32 fős ausztriai delegáció tett 3 napos látogatást Zala megyében.

Esélyegyenlőség - Tatabánya

Roma esélyegyenlőségi programot dolgoztak ki a tata-bányai Kossuth Lajos iskolában. A városfejlesztési csoport segítségével elkészített pályázat célja, hogy a város perifériáján élő roma gyerekek számára is lehetővé váljon a társadalomba való integrálódás.

Rossz szezon - Balaton
A tavalyinál rosszabb szezont zártak idén a vendéglátásból élők a Balatonnál. A visszaesés 8 és 20% között mozog. Az érintettek szerint jövőre elképzelhető, hogy tovább romlik a helyzet, ha megemelik a turisztikai szolgáltatások áfáját.

Kripta Villa - Fonyód
A Széchenyi Terv támogatásával Fonyód város önkormányzata felújítatta a „legendás” Kripta Villa alagsorát. A házat a harmincas években építtette egy pécsi gyógyszerész, elhunyt szerelme emlékére. A titokzatos villa - az örök szerelem jelképeként – most újra várja a látogatókat a Balaton partján.

Targoncaverseny - Sárvár
Munkavédelmi bírságokból rendeztek targonca- és darukezelő versenyt Sárváron. A rendezvényre csaknem harmincan neveztek hogy bizonyíthassák, akár egy teniszlabdát is képesek elmozdítani a targonca emelőkarjával.

Megújult kilátó - Csere-hegy

1935-ben emelték az egykor Horthy Miklós, majd Szabadság néven emlegetett kilátót Alsóörs és Balatonalmádi határán, a Csere-hegyen. Az évtizedek óta omladozó épületet egy helyi alapítvány kezdeményezésére most felújították, így a turisták ismét felkereshetik a kilátót.

Táncházmozgalom - Sopron

Idén is útjára indult a táncházmozgalom Sopronban. A Pendelyes Kulturális Egyesület első estjén Sopron környéki nemzetiségi táncokat tanulhattak az érdeklődők. A tervek szerint a határon túli magyarság néptánchagyományaival és a nálunk élő kisebbségek kultúrájával is megismerkedhetnek azok, akik havonta egyszer ellátogatnak a táncházba.



2003. október 13., hétfő 18:45


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület