CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 15., szerda, Zsófia, Szonja napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Elkészült a költségvetés tervezete

Elkészült a költségvetés tervezete
Közgyűlési beszámoló


Tizenöt napirendi pontot tárgyalt a soproni közgyűlés az elmúlt hét csütörtökén. A viszonylag rövid ülésnap alkalmával hosszabb polémiát, csupán az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának (SZMSZ) módosításáról szóló javaslat megvitatása eredményezett.

A szervezeti és működési szabályzat módosításának tárgyalásakor az ellenzék kifogásolta a jogi- és ügyrendi bizottság jogkörének szűkítését célzó javaslatot, illetve a hivatal épületében bevezetendő levélszekrény rendszert. Ez utóbbi az önkormányzat takarékossági intézkedéseihez kapcsolódott volna oly módon, hogy a képviselők a közgyűlés, illetve a bizottsági ülések anyagát, a Fő téri épületben elhelyezett levélszekrényükben vehették volna át. Pozsgai János (SZDSZ) erőpolitizálással, illetve hatalmi arroganciával vádolta a koalíciót. Mint mondotta, a levélszekrény rendszer már gyakorlatilag működik, csak azt most akarták legalizálni. A tervezet végszavazásakor minden módosításnak zöld utat adtak a városatyák, a levélszekrények kivételével. Így a február 1-től hatályba lépett módosított SZMSZ szerint a képviselőknek továbbra sem kell a hivatalba menni a napirendi pontok írásos előterjesztéseiért.

Az ülésnapon a képviselő-testület módosította a közbeszerzési eljárások lefolytatásáról és a közbeszerzési értékhatár alatti beszerzések lebonyolítási rendjéről szóló rendeletet. A közgyűlés előterjesztést fogadott el egy Madách utcai ingatlan értékesítéséről, illetve a Híd utca 21-szám alatti ingatlan tetőterének elidegenítéséről. Ellenszavazat nélkül fogadta el a közgyűlés a harkai felsőtagozatos tanulók soproni iskolákban történő elhelyezését indítványozó szerződés megkötését. Hegyi Ferenc szocialista képviselő kívánatosnak nevezte, hogy a harkai önkormányzat anyagilag is vállaljon részt a diákok soproni oktatásának költségeiben. Ugyancsak egyhangúlag döntöttek a képviselők Sopron-Bánfalva helyi építési szabályzatát és szabályozási tervét, elfogadták. Ágota Gábor alpolgármester közzétette a költségvetés tervezetét, amelyet február 2-án a képviselő-testület rendkívüli közgyűlésen tárgyalt. Az alpolgármester szerint nem szívderítő az olvasmány. Dr. Gimesi Szabolcs polgármester arról számolt be, hogy az ominózus névtelen levél kapcsán ismeretlen tettes ellen, hamis vád és rágalmazás címén eljárást kezdeményezett.

Farkas Ciprián



2000. február 07., hétfő 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület