CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 17., pĂ©ntek, Paszkál napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Leépítések a polgármesteri hivatalban

Húszmillió forint a sportklubnak
Leépítések a polgármesteri hivatalban

Inkubátorház létesül az ipari park területén, húszmillió forintos támogatásban részesül a hazai labdarúgás élvonalába jutott MATÁV SC, nem lesz óvodai bokrosítás, tizenhét fővel csökken a polgármesteri hivatal létszáma. Ezek voltak a képviselő-testület nyári szünet előtti utolsó űlésének meghatározó témái.

A technológiai parkban a központi adminisztrációs funkciók ellátásán kívül fontos szerepet tölt be az inkubátorház, mint az ipari park területén megépülő első középület. A központ létesítésének közel egymilliárd forintos költségéhez várhatóan hetven százalékban járul hozzá az EU, a Phare-programon keresztül.
A közgyűlés meghallgatta és elfogadta Tellesz Endre rendőrkapitány beszámolóját a Soproni Rendőrkapitányság elmúlt éves tevékenységéről.  Mint azt a kapitány elmondta, az 1998-as évhez viszonyítva tizenöt százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma. A kedvező eredmény elérése ugyanakkor a soproni rendőröknek átlagon felüli munkatempóba került, a személyi állomány fizikai és pszichológiai terhelése elérte a kritikus szintet. Állandó problémát jelent a személyi állomány feltöltése és a pénzhiány.
Módosult a parkolás rendje a városban, a döntés értelmében június 30-tól az Újteleki utca, a Hátulsó utca, a Deák tér (a Mátyás király utca és az Erzsébet utca közti szakaszon), az Istvánbíró utca, valamint a Major köz a fizető övezetbe tartozik. Elmaradt a zárt ülés a Sportiskola megszüntetéséről szóló előterjesztés megtárgyalása kapcsán. A képviselők csendben, vita nélkül döntöttek az intézmény jogutód nélküli megszüntetéséről.
Húszmillió forintos egyszeri támogatást szavazott meg a közgyűlés a MATÁV SC-nek. Néhány képviselő szerint zsarolás nyomán következhet be a labdarúgócsapat támogatása. Mint azt Hegyi Ferenc szocialista képviselő elmondta, nem az önkormányzat feladata lenne állni az NB I- ben való induláshoz szükséges hiányzó összegeket. Hasonlóképpen foglalt állást Horváth Vilmos, a Szövetség Sopronért Egyesület frakciójának tagja is.
Ismét nem sikerült zöld ágra vergődnie a testületnek, a közoktatási koncepcióból adódó feladatok témakörében. Az előző közgyűlésen noha igennel szavaztak az óvodák többségének bokrosítására, a vezetői megbízásokat nem sikerült visszavonni. Most a titkos szavazást megelőzően Vig Péter, a Szövetség Sopronért Egyesület frakcióvezetője rövid szünetet kért. Az intézményvezetők megbízásának visszavonásáról titkos szavazáson kellett volna dönteni, ám a szükséges többséget ismét nem sikerült elérnie a koalíciónak. A kezelhetetlennek tűnő helyzetet Ágota Gábor oldotta fel javaslatával. Az alpolgármester kezdeményezte, a közgyűlés tekintse semmisnek a korábbi döntéseit az óvodák bokrosításával kapcsolatban. Az eredeti állapot visszaállítását célzó javaslatot elfogadta a testület.

F.C.-T.J.



2000. július 06., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület