CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Döcögött a Postás szekere

NBI A CSOPORT NŐI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉSEK:

BSE-ESMA - GYSEV-RINGA 58:68 (35:35)


A mérkőzés elején a vendégek gyengén kezdtek, így meglepetésre a BSE a 10. percben már 10 ponttal vezetett, 23:13-ra. Soproni időkérés után sikerült felrázni Béreséket és a 15. percben már 27:25-re felzárkózott a GYSEV. A félidő hajrájában a vezetést is átvették a vendégek, azonban a szünetben egyenlőt mutatott az eredményjelző.

A második félidő elején is a budapestieknek sikerült néhány pontos előnyt szerezniük. 45-41-es fővárosi vezetésnél Dénes került a pályára. Ez jó húzásnak bizonyult, mert ettől fogva egy 16:3-as sorozattal jelentős előnyhöz jutott a bajnok. Innentől a BSE már képtelen volt felzárkózni, különösen, amikor Mészáros kipontozódott és nem volt a pályán 3 pontost dobni tudó játékos. A végjátékban aztán Mandic és Eördögh fontos kosaraival a GYSEV-RINGA magabiztos győzelmet ért el. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Vilipic betegsége miatt nem tudott pályára lépni és ez nagy hátrány volt a soproniak számára.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
BSE: Szumnyikova (7/3), Szélesy (5), Mészáros (3), NAGY (17), VUKOVICS (14), Cs: Cvjetan (6/3), Fábián (6), Németh (-),. Edző: Sapszon József

GYSEV-RINGA: Poto (8), EÖRDÖGH (14/3), MANDIC (24/6), Hollósy (-), BÉRES (15), Cs: Radnóty (2), Donkó (3/3), DÉNES (2). Edző: Saeed Armaghani.

SOPRONI POSTÁS-TABÁN TRAFIK - MIZO-PÉCSI VSK 50:61 (31:29)


Szerény érdeklődés mellett kezdődött a mérkőzés. Mintha a lányok is azokat akarták volna igazolni, akik távol maradtak a mérkőzéstől, mert meglehetősen alacsony színvonalon pattogtattak a játékosok. A Pécs szervezett csapat képét mutatta, még akkor is, amikor játékosai is számos helyzetben hibáztak. Sajnos a soproniak sem álltak a helyzet magaslatán. Ennek volt betudható, hogy a 7. percben 12:6-ra vezettek a vendégek. Ekkor csak Ambrus palánk alatti munkája volt említésre méltó és sajnos a mezőny emberek sokat hibáztak. Amikor egy kicsit sikerült felgyorsítani a támadásokat, akkor eredményesebb volt a Postás. A félidő hajrájában így sikerült átvenni a vezetést. Ekkor azt hihettük, most már nem lesz baj, de a második félidő elején rá kellett jönnünk, hogy tévedtünk.

A Postás a második félidőben az első kosarát a 6. perc végén szerezte Ambrus révén! A pécsiek sem játszottak jól, ennek lett a következménye, hogy a 29. percben már Ambrusék vezettek 38:37-re, sőt a 34. percben 48:46-ra, de itt megakadtak és a pécsiek 60:48-ra elhúztak. Nagyon hullámzó volt mindkét csapat teljesítménye, de a végjáték a vendégeké lett és ezzel meg is nyerték a mérkőzést. Sajnos a kritikus pillanatokban Ambrus is elvesztette kosárdobó formáját és a mezőny emberek sem tudtak pontot szerezni. A rutinos PVSK megérdemelten nyert.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Soproni Postás-Tabán Trafik: Delmis (8/6), Szemerédi (2), Fodor (10), AMBRUS (21), Bíró (2), Cs: Szenes (1), Bakai (6), Englert (-), Ördög (-).
MIZO-PVSK: DARIDA (8/6), Ujvári (7/3), Csák (7), Vilutyté (6), TUVICS (14), Cs: ANITICS (11/6), Zsakula (8), Keller (-), Edző: Rátgéber László.

Tvordy György



1999. december 23., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület