CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 14., kedd, Bonifác napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Városatyák augusztusi maratonja

Városatyák augusztusi maratonja
Módosították az ingatlankezelő üzleti tervét

A hosszúnak tűnő nyári szabadság után augusztus 31-én jó hangulatban kezdték meg munkájukat a soproni városatyák, akik közül huszonketten vettek részt a harminc napirendi pontot tartalmazó maratoni ülésen.
Dr. Gimesi Szabolcs polgármester köszöntő szavai után nyolc sürgősségi indítvány megtárgyalásának elfogadásával kezdődött meg az érdemi munka. Ezen indítványok között szerepelt többek között a Hotel Rózsa-domb értékesítésével, a Német Kisebbségi Önkormányzat támogatásával és a Győri úti csomóponttal (körforgalom) kapcsolatos előterjesztés.
Szerepelt a városatyák előtt a Soproni Ipari Park Kft. I. félévi tevékenységéről szóló tájékoztató, melyhez Ágota Gábor fűzött rövid kiegészítést. Az alpolgármester kiemelte a beruházás infrastrukturális jelentőségét, a beruházással kapcsolatos stratégiai nyitást, a meglévő Ipari Parkokkal való folyamatos kapcsolattartást. A jelenlévők a tájékoztatót és a kft. II. féléves üzleti tervét elfogadták.
Fontos előterjesztés volt az Építő- és Asztalosipari Kft-nek a Soproni Ingatlankezelő Kft-be történő beolvadásáról szóló, hiszen ez a változás munkaerőleépítéssel, létszámcsökkentéssel jár. A napirend előterjesztője hangsúlyozta: mindezt gazdasági kényszer szülte, a kialakult piaci viszonyokhoz nem tudott alkalmazkodni az Építő- és Asztalosipari Kft., nem rendelkezik megfelelő rendelésállománnyal, piaca sincs, így veszteségei tovább növekedhetnek. A létszámleépítés, illetve az azzal járó költségek az átvevőt terhelik. Ezzel összhangban a következő napirendben a közgyűlés módosította a Soproni Ingatlankezelő Kft. 2000. évi üzleti tervét.
Sokakat érintő napirend volt a közoktatási intézményhálózat működtetési és fejlesztési tervének elfogadása. A törvényi és más jogszabályi előírások alapján a település önkormányzata köteles gondoskodni az óvodai nevelésről, valamint az általános iskolai oktatásról, a nemzeti és etnikai kisebbségek által lakott településen a nekik megfelelő nevelésről, oktatásról.
Sopronban tavaly november óta tart a közoktatási intézmények feladatainak és rendszerének áttekintése. Az előterjesztésben megfogalmazódott az a remény, mely szerint nyugvópontra kerülhet mára e kérdéskör, újabb gyökeres változás nem lesz. Cél a soproni közoktatás értékeinek megőrzése, miközben figyelni kell az oktatási rendszer gazdaságos, hatékony működésére is. Az előterjesztést a benne megfogalmazottaknak megfelelően elfogadták.
Személyi kérdéseket is tárgyaltak a képviselők. A Soproni Ipari Park Kft. ügyvezetője Gálné Kapás Márta, a Széchenyi István Városi Könyvtár vezetője Horváth Csaba lett. A kulturális és idegenforgalmi bizottság tagjai sorába Farkas Gábort választották.

Körtélyesi Béla



2000. szeptember 07., csütörtök 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület