CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

VIII. Német Kultúra Hete - Könyvtári nyitvatartás - Diaparádé: várják a bemutatásra alkalmas diákat - Hittel a pedagógusokért

VIII. Német Kultúra Hete Október 23-25-ig tart Sopronban a VII. Német Kultúra Hete.
Október 23-án, csütörtökön 17 órakor Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban a nemzetközi tangóharmonika találkozón résztvevő együttesek (közel 100 fő) ünnepi, jótékonysági hangversenye Közreműködik: Madaras és Felsőszentiváni Német Nemzetiségi Hagyományőrző Harmonikazenekar és a németországi "Vidám Harmonika Express" 75 fős lipcsei zenekar
Október 24-én, pénteken, 15.00 órakor - A nemzetközi tangóharmonika találkozó résztvevőinek látványos vidám felvonulása Orsolya tér- Templom u. - Fő tér útvonalon.
16.00 órakor az Escort Tourist-ban (Orsolya tér 4.)  "Ilyen szép a világ…!" címmel Hirschler Anikó fotókiállításának ünnepélyes megnyitója valamint a fotók alapján készült képeslapok bemutatója.
18.00  órakor Gyermek és Ifjúsági Központban  (Ady E. u. 10.) Tangóharmonika gálakoncert és táncos baráti találkozó.

A VIII. Német Kultúra Hete  október 25-én, szombaton 10 órától Várkerület - a rondellánál szabadtéri hangversenyekkel folytatódik.
További információk a Programajánlóban.

Kapcsolódó cikkek:
VII. Német Kultúrhét - Kórustalálkozó
 

Könyvtári nyitvatartás A soproni Széchenyi István Városi Könyvtár ünnepi nyitvatartása szerint október 22-én, szerdán szünnap van a könyvtárban. Okóber 23-án, csütörtökön az  ünnepnapon zárva tart a könyvtár, október 24-én pihenőnap, október 25-én, szombaton pedig szünnap lesz a városi könyvtárban.

Diaparádé - várják a bemutatásra alkalmas diákat  Az Építőipari Tudományos Egyesület a soproni Városszéoítő Egyesülettel és a Castanea Környezetvédő Egyesületel együtt idén is megszervezi az immár hagyományossá vált Diaparádét. Ezért kéri, hogy akinek bemutatásra alkalmas és tanulságos képei vannak, azokat a bemutató idejére bocsássa a szervezők rendelkezésére. A felvételeket, fejenként tíz diafelvételt, vagy digitális formában szerkesuztettet a Nyugat-Magyarországi Egyetem Növénytani Tanszékén Börcsök Zoltánnál lehet leadni. A diaparádét november elején szeretnék megtartani.

Hittel a pedagógusokért Az evangélikus egyház a tanárok emberi gondjain kíván segíteni.
Bibliakört szervez az Evangélikus Egyház a soproni evangélikus iskolákban dolgozó tanárok számára. Elsősorban azokra a pedagógusokra számítanak, akik a tanári pályát azért választották, hogy fiatalokat neveljenek. Akik azért pályáztak evangélikus iskolába, mert egy jobb közösségben bíztak, akik a tananyagon túl "mást" is akarnak adni a gyerekeknek.
Várják azokat a tanárokat, akiknek gondot okoz kollégáik vagy a gyermekek megszólítása, a kapcsolatteremtés, vagy akik hitben gyengének érzik magukat, és lelki erősödésre vágynak.
Október 27-én Vincze Katalin lelkész végzi a lelkészi szolgálatot, november 10-én Emmer Katalin, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum tanára, november 24-én Sághy Balázs ágfalvi lelkész, december 8-án pedig Boór Katalin, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola igazgatója tart előadást.
Az összejövetelek hétfőnként lesznek, 18 órakor a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum 3-mas termében.(Educatio Press)



2003. oktĂłber 22., szerda 00:33


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület