CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 18., szombat, Erik, Alexandra napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Kutasi Noémi Krisztina milliomos lett

Kutasi Noémi Krisztina milliomos lett
"Mielőbb szeretném megszerezni a diplomát"

 
Nagyon szeret játszani. Főként azokat a szellemi feladványokat, rejtvényeket kedveli, amelyekből tanulhat. A soproni Kutasi Noémi Krisztinával egy ország izgult, hogy milliomos lesz-e. 

- Könnyű volt bekerülni a vetélkedőbe? - kérdeztük Noémit, akivel óvónő édesanyja társaságában beszélgettünk.

- Tárcsáztam a megadott telefonszámot. Három felsorolt ital közül kellett felismerni a kinint tartalmazót. Ígérték, két héten belül visszahívnak. Csaknem megfeledkeztem róla, amikor kerestek. Egy saccolós kérdést kaptam. Arra kellett tippelnem, Németországban hány olyan magánszemély él, akinek euróba átszámolva milliós vagyona van? Nem emlékszem, mit mondtam, de közel állhatott a valósághoz, mert hamarosan játékra hívtak. Őri Balázs, a barátom és Tézsla Ágnes, a barátnőm kísért el.

- Színészek születési dátumainak sorrendbe állításával indulhatott a játék a milliókért.

- Abban biztos voltam, hogy helyes a válaszom. Lopva a mellettem ülők táblájára néztem. Reményt adott, hogy ők, megítélésem szerint, hibáztak. Ekkor már csak az idő volt az ellenfelem. Mint a labda, úgy pattantam föl, amikor a műsorvezető szólított. Sportosan feldobtam magam abba a veszettül magas székbe, s úgy szorítottam, hogy Vágó István rám szólt: le ne törjem.

- Ment minden, mint a karikacsapás.

- Körülbelül nyolcszázezerig teljesen egyszerűek voltak a kérdések, egyértelműek a lehetséges válaszok. Nem is vettem igénybe a mankókat. Vágó István ugyan nem segít, de beszólásai kissé orientálnak. Vigyázni kell, mert megesik, hogy belezavar a játékos tippjébe. A hárommilliós kérdés megválaszolása gyerekjáték volt, viszont a hatmilliósnál hívtam R. Szabó Lajost, aki a ruhaipari szakközépiskolában a tanárom volt. A rendelkezésre álló harminc másodperc nem volt elég, hogy a helyes választ megbeszéljük. Mivel a biztos hárommillió forintot nem akartam kockáztatni, úgy döntöttem, megállok. Játékon kívül jól tippeltem. Ha vakmerőbb vagyok, hatmilliót nyerhettem volna.

- Milyen volt a stúdióban?

- Sminkeltek, buzdítottak, tapsoltak. Súgni nem szabad, mert kizárhatják a versenyzőt. Az izgalomtól megfájdult a fejem, a szünetben gyógyszereltek, éljeneztek, fotóztak.

- Milyen érzés ismertnek és milliomosnak lenni?

- A milliomosság kellemes. Az ismertséget nehezen viselem. A Matáv Rt. lakossági üzletágánál vagyok ügyfélszolgálati előadó. Sok emberrel van kapcsolatom. Kicsit kínosak a gratulációk, úgy érzem, nem igazán szolgáltam rá. Megkérdezik, valóban megkaptam-e a pénzt, szerencsésnek tartanak. Bárki elmehet játszani és nyerni.

- Szereti a pénzt?

- Nem, de szükség van rá. Még most sem hiszem el, hogy nyertem. A huszonöt millió forinttól megőrülnék. Sok irigyem lenne. Két évet elvégeztem a Benedek Elek Pedagógiai Főiskola szociálpedagógiai szakán. Sokat tanultam. Kényszerűségből halasztottam, de szeptemberben újrakezdem. Mielőbb szeretném megszerezni a diplomát. Sokat olvasok, szeretem a filmeket, a vetélkedőket, keresztrejtvényt fejtek, nyitott vagyok mindenre.

- Mit szóltak a barátok, az ismerősök, a család?

- Alig akarták elhinni, hogy igaz. Anyukám és Heléna a húgom majd kiugrott a bőréből. Munkatársaim örülnek, egyesek azóta felnéznek rám, mások tisztelnek.

Török Magda



2000. május 09., kedd 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület