CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sportcentrum  

Több mint kisiklás

NBI A CSOPORT NŐI KOSÁRLABDA MÉRKŐZÉS:

DKSK-BORSODCHEM - GYSEV-RINGA 100:80 (56:41)


A Diósgyőrben lebonyolított mérkőzés eredményét hallva azt hiszem mindannyian meglepődtünk. Igen, meglepődtünk, mert sok mindenre lehetett számítani -még vereségre is- de ilyen nagyarányú kudarcra azért nem. Az elmúlt hetek történései arra engedtek következtetni, hogy a csapat háza táján nincs minden rendben, mert a jelentős forma változások különben nem következtek volna be. Voltak nagyszerű győzelmek, váratlan vereségek, de ez a mostani több annál. Néhány nappal ezelőtt Kecskeméten a csapat fölényes győzelmet aratott és utána edzőtáborba vonult pihenni és felkészülni a DKSK elleni mérkőzésre. Ez utóbbbi biztos, hogy nem sikerült, mert nem valószínű, hogy Béres sérülése ilyen nagy mértékben befolyásolta a végeredményt és az egész csapat teljesítményét. Azt tudjuk, hogy van a kosárlabdában olyan nap, hogy az egyik csapatnak minden sikerül a másiknak semmi. Azonban ez általában a nem megfelelően edzett és irányított csapatokra jellemző, ami a GYSEV-RINGÁra nem mondható el. Hát akkor mi történhetett? Ezt mi kívülállók nem tudhatjuk, de bízunk benne, hogy a csapat szakvezetői tudják és gyorsan javítanak rajta, mert jönnek a következő feladatok.



Az itt látható képen a GYSEV-RINGA régi és új irányítója látható egymás ellen. Sajnos Bajkusa most is bizonyította, hogy remek játékos és a dobott pontjai valamint az adott aszisztjai döntőnek bizonyultak ezen a mérkőzésen ahol Poto közel sem tudta ellátni ezeket a feladatokat.

A Diósgyőr játékosai az első félidőben 75%-os teljesítménnyel dobtak, míg a GYSEV-RINGA játékosai csak 46%-kal, ami nem túl rossz teljesítmény. Azonban jól tudjuk, hogy mindenki úgy dob ahogy hagyják. És ez nem egy elcsépelt szólam, hanem sok igazság van benne. Ebből egyenesen következik, hogy a soproni élcsapat pocsékul védekezett, a hazaiak könnyen szerezték pontjaikat. 12:8 után 22:8 lett az eredmény, majd 32:16. A védekezésről sokat elárul, hogy a tavalyi bajnok az első félidőben 56 pontot kapott.

A második félidő jól indult soproni szempontból, mert 56:52-re feljött a GYSEV-RINGA. Innen azonban Bajkusa ismét kisegítette csapatát és 70:59-re elhúztak a hazaiak, ahonnan már csak a vereség aránya volt a kérdés. Az utolsó másodpercekben a DKSK Balogh három pontosával a bűvös 100 pontot is elérte a mintegy háromezer szurkoló legnagyobb örömére. Ekkora vereséget a GYSEV-RINGA már régen szenvedett és abban bízunk, hogy egyhamar nem is fog.

A mérkőzés jegyzőkönyve: DKSK-BorsodChem: BAJKUSA 30/6, Brosovszky 13/3, CSÁVÁS 12, Bellovai 11, Perovics 6, BALOGH 15/9, ANDO13.

GYSEV-RINGA: Poto 7, Donkó 10, Mandic 22/3, Hollósy 2, Vilipic 12, Dénes 9, Eördögh 3, RADNÓTY 15.




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület