CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Fölfeszített nemzet:Dinnyés József énekelt versei- Kutatási eredmények, értekezések a Magyar Tudomány Napján- A Soroptimist Club Sopron novellapályázata - Euroacademy Társaság alakul Győrben

Fölfeszített nemzet - Dinnyés József énekelt versei 2003. november 4-én, kedden 19:00 órakor a Civitas Pinceszínházban  Fölfeszített nemzet - énekelt versek, Dinnyés József daltulajdonos estje az elcsatolt területek magyar irodalmának önálló életét, kezdeti éveinek alkotásait mutatja be.  Jegyek, asztalfoglalás: 10-12 és 16-19 óra között a Pinceszínházban, Sopron, Templom u. 16., Tel.: 99/332-098; 99/335-266; 30/9722-977; 30/2861-797.

Kapcsolódó cikk:
Dinnyés József, a daltulajdonos

Kutatási eredmények, értekezések a Magyar Tudomány Napján A Magyar Tudomány Napja alkalmából felolvasó ülést tartanak a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Főiskolai Karán (Sopron, Ferenczy u. 4.). A rendezvény november 4-én, kedden 9.00 - 18.00 óra között zajlik. A dokori képzésben résztvevő oktatók, a tudományos diákköri konferencia hallgatóinak előadásai hangzanak el.

Novellapályázatot hirdet a Soroptimist Club Sopron Soproni és Sopron környéki diákoknak hirdeti meg a Soroptimist Club Sopron irodalmi pályázatát, amelynek témája a játék és a hobbi. Maximum két és fél gépelt oldal terjedelemű novellákat, esszéket, meséket várnak a pályázó diákoktól  alsó tagozat, felső tagozat, középiskola kategóriákban. Az első díj mindhárom kategóriában 10000 Ft, a második 7000 Ft, a harmadik pedig 5000 Ft. A jeligés pályázatokat 2003. november 28-ig a 9400 Sopron, Erkel Ferenc u. 2. címre kell beküldeni.

Euroacademy Társaság alakul Győrben A Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-Dunántúli Tudományos Intézete - együttműködve a Széchenyi István Egyetemmel - november 6-ától 8-áig "Kapacitásépítés a fenntartható vidékfejlesztésért" címmel nemzetközi konferenciát rendez.
Az Euroacademy - amely az "Európai Egyetem a Fenntartható Fejlődésért" rövidítése - egy hároméves program volt. A cél egy dinamikus gyakorlati és tudományos hálózat megvalósítása, a fenntartható vidékfejlesztés területén a szakértelem elmélyítése volt. A záró konferencia után is folytatódik a programban részt vevők együttműködése: Győrben megalakítják az Euroacademy Társaságot. Az Európai Unió Leonardo da Vinciről elnevezett programjának keretében, a hároméves közös munka zárásaként tartandó rendezvényen, november 6-ától 8-áig az unió 18 jelenlegi vagy a jövő évben taggá váló országának másfélszáz képviselője vesz részt. A november 6-án, csütörtökön 9 óra 30 perckor kezdődő szakmai esemény helyszíne a győri egyetem "F" előadóterme. A Leonardo da Vinci program az első olyan európai uniós program, amely a szakmai képzés egészét felöleli a középfokú szakképzéstől a felsőfokú szakmai képzésen keresztül az élethosszig tartó képzésig, és egyben nemzetközi együttműködési lehetőségeket kínál az intézményeknek a szakképzés minden szintjén. (Educatio Press)



2003. november 03., hétfő 23:31


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület