CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  


A soproni közgyűlés áprilisban döntött a Lővér uszoda alatti telek eladásáról. A területet egy olyan vállalkozói csoportnak adták el, melynek Vámosi Tibor szociáldemokrata képviselő is tagja. Abdai Géza, a polgári összefogás képviselője bírálta ezt a döntést, ezért Szekeres Csaba a jogi és ügyrendi bizottság vezetője a közigazgatási hivatalhoz fordult. A hivatal állásfoglalása szerdán érkezett meg a polgármesteri hivatalba. Eszerint, a megvételről hozott döntés nem volt törvénysértő.

A soproni hulladékkezelés jövőjéről tartandó nyílt vitára hívta ki a soproni városvezetést a városatyák Polgári Összefogáshoz tartozó csoportja. A Polgári Összefogás soproni önkormányzati frakciója támogatja a hulladéklerakó és hulladékgazdálkodási beruházás mielőbbi megkezdését és a győri Eu-programhoz való csatlakozást.

Évek óta probléma Sopronban a jégpálya ügye, illetve esetleges műjégpálya kialakítása. A városvezetés most tárgyalásokat kezdett egy budapesti céggel, műjégpálya építéséről. A megbeszélések egyelőre kezdeti stádiumban, a helyszínkeresésnél tartanak.

Ma 17.00 órától ünnepség lesz a MTESZ székházban, a Magyar Tudomány Napja alkalmából. Köszöntőt mond dr. Faragó Sándor egyetemi rektor. Walter Dezső polgármester megnyitója után tudományos ülések követik egymást.

Használt ruhák és egyéb háztartási eszközök vásárát rendezi a Menta Egyesület holnap (november 8-án) 8.00 órától a Pedagógus Művelődési Házban. A vásáron befolyt összeget a gyermekotthonokban élő fiatalok támogatására fordítják.

Holdfogyatkozás lesz november 8-ról 9-re virradó éjszaka. A Föld teljes terjedelmével áthalad majd a Hold előtt. Az égi jelenség 23.oo órakor kezdődik, a Stella Sopron Csillagászati Egyesület az esemény megfigyelésére bemutatót szervez a harkai platón, az autós gyakorlópálya nyugati szélén. Az érdeklődők a Jupiter és Szaturnusz bolygót is megcsodálhatják.

Kézművesek utcája épül Sopronban, az Ógabona téri régi húsgyár helyén. A hely a kulturális és vizuális feltöltődésre is lehetőséget kínál majd. A Kézművesek utcájának ötlete Soproni Somlai Attila festőművésztől ered. Az Ógabona teret az Újteleki utcával összekötő 126 méter hosszú útszakaszon - alig egy év múlva - szabadtéri galériákban mutatkozhatnak be a képzőművészek és a kihalófélben lévő kézművesszakmák képviselői. A sétálóutcában valódi soproni hangulatot kölcsönző poncichterudvart is kialakítanak. A Kézművesek utcája Szász Endre nevét viseli majd, átadását 2004. augusztus 20-ra tervezik.

Közös régészeti program kidolgozásán fáradoznak magyar és osztrák szakemberek. A program, mely egy napos túrát kínál majd az érdeklődőknek, a "Közös Európai Kultúrtörténeti Utak" része lesz. A nap első felében a rekonstruált schwarzenbachi kelta települést, délután a soproni erdőkben most rekonstruálás alatt álló Várhelyt tekinthetik majd meg a túra résztvevői.

Deák Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából, és a Deák-Év rendezvényeinek részeként szobrot kap Sopronban Deák Ferenc. A szobor avatása december elején várható a Deák téren, az I. Világháborús emlékmű szoborcsoportjával szemben.

Boros László, az MSZP önkormányzati frakciójának képviselője, ma november 7-én, 15 és 16 óra között fogadóórát tart a Magyar u. 24. sz. alatti MSZP székházban.

Varga Gyula, az MSZP önkormányzati frakciójának képviselője ugyancsak ma 18 órától fogadóórát tart a brennbergi kultúrházban.

Éleslövészet: Harkai katonai lőtéren november hónapban az alábbi napokon 12-13-18-19-20-án naponta 8.00-13.00 óráig



2003. november 07., péntek 11:11


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület