CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. április 19., péntek, Emma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Hírek - események  

Kábeltévé a soproni gyermek-kórtermekben

    Új időszámítás kezdődött a soproni Erzsébet-kórház gyermekosztályán. November 11-től a kis betegek kényszerű kórházi tartózkodásának környezetét a kórtermekben elhelyezett új tévékészülékeken nézhető kábeltévé-adások varázsolják komfortosabbá. A mecénások – a UPC nevében Kovács Nimród, a Közép-Európai csoport elnöke, és Lőrincz Anikó, az LG Electronics Magyar Kft értékesítési menedzsere – ma adták át az 52 tévéadást biztosító kábeltelevíziós hálózatot és a hozzá tartozó TV készülékeket az intézményben kezelt gyermekeknek és a kórház dolgozóinak.

    Az átadási ünnepségen jelen volt Hiller István kulturális miniszter, Firtl Mátyás, a Győr -Moson-Sopron Megyei Közgyűlés alelnöke, Walter Dezső, Sopron polgármestere és Kránitz László országgyűlési képviselő.

- A Soproni Erzsébet Kórház gyermekosztálya immár a kilencedik gyermekgyógyászati intézmény, amelyet az LG Electronics-szal közös, országos adományozó programunk keretében, korszerű és díjmentes kábeltelevíziós szolgáltatással látunk el – mondta Kovács Nimród, aki arról is szólt, hogy elsőként 2001-ben, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem II. számú, a hazai gyermek tumor-leukémiai központ szerepét is ellátó, Tűzoltó utcai Gyermekklinikáján építették ki a szolgáltatást. Két budapesti és hat vidéki kórházban adtak át gazdag kínálatot nyújtó kábeltelevíziós rendszert a mecénások, akik országszerte programszerűen tovább keresik a lehetőséget arra, hogy technikai lehetőségeik függvényében más gyermekkórházakat is ellássanak hasonló televíziós szolgáltatással – tette hozzá.

    A tévék az otthonra emlékeztető környezet megteremtését is segítik, amely által könnyebbé válik a gyermekek számára a kórházi tartózkodás, és ezáltal az ápolás is - jelentette ki Lőrincz Anikó, az LG Electronics marketing menedzsere.

    Az Erzsébet kórház nevében dr. Baranyai Tibor főigazgató és dr. Tóth Péter gyermekgyógyász főorvos köszönte meg az adományt, abban a reményben, hogy ennek a sikeres kezdetnek –a mecenatúra megjelenésének a kórház mindennapjaiban - hamarosan folytatása is lesz majd. Nyugat-Európában már általános jelenség az egészségügy patronálása. A kórház főigazgatója szerint a mindenkori adományok jó helyre kerülnek az egészségügyben, hiszen nemcsak népegészségügyi, hanem közgazdasági szempontból is fontos a lakosság egészségének mielőbbi helyreállítása

Horváth Edit



2003. november 11., kedd 22:53


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület