CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 4., szombat, Mónika, Flórián napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

SopronMedia  

Nyitott Kapuk Napja- A Polgári Összefogás lakossági fórumai- Hajléktalanok éjszakája- ,Európáról a katedrán - Európai dimenzió a nyelvoktatásban'- Peter Locke orgonaművész koncertje

Nyitott Kapuk Napja Folytatódik a soproni iskolák Nyitott Kapuk Napja bemutatkozó sorozata. 2003. november 13-án, 15.00 órakor a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola, 16.00 órakor a Széchenyi István Gimnázium várja leendő diákjait és szüleiket. A  pontos tájékoztatás érdekében, a szülők megalapozott döntését segítő Nyitott Kapuk Napja további programja a Programajánlónkban részletesen megtalálható.
Kapcsolódó cikk:
Nyitott Kapuk Napja időrendben

A Polgári Összefogás lakossági fórumokat szervez A Polgári Összefogás frakció önkormányzati képviselői és bizottsági tagjai november 13-án, csütörtökön 18.00 óraki kezdettel tartanak lakossági fórumot a távhőszolgáltató részleges privatizációjának kérdésében.
A fórum helyszíne a Jereván lakótelep nyugdíjas klubja (Teleki Pál u. 20/a.), ahol Dr. Molnár Ágnes, Dr. Schwarz Mária, Dr. Fodor Tamás és Rádinyi László várja az érdeklődőket.
A József Attila nevelőotthonban Abdai Géza és Mágel Ágost, a Deák téri Általános Iskolában Havas András, Pngrácz Nóra, Sass László és Králik Tibor, a Hársfa sori óvodában Magas László és Karner Gábor áll az érintettek és az érdeklődők rendelkezésére.

Hajléktalanok éjszakája 2003 november 14-én, pénteken Sopron Fő terén 18-22 óra között rendezik meg a ,,Hajléktalanok éjszakáját".
    Az Utcai Hajléktalanellátás Regionális Módszertani Központjától útjára indított országos felhíváshoz csatlakozva a soproni Fő téren is ingyenes forralt bor, tea, pogácsa és az összetartozást jelképező tábortűz várja nem csak a hajléktalanokat, hanem a minden sopronit pénteken este. Az önkormányzat mellett a soproni rendezvényt cégek is támogatják.

,,Európáról a katedrán - Európai dimenzió a nyelvoktatásban" regionális szakmai konferenciát tartanak 2003. november 14-15-én. A konferencia célkitűzései között szerepel tapasztalatcsere és régiós együttműködés biztosítása Nyugat-Dunántúl nyelvtanárai számára Gyakorlati módszertani témafeldolgozás az európai dimenzió oktatásáról, az interkulturalitás tantárgyi megjelenítéséről és nyelvtanároknak szóló uniós ösztöndíj lehetőségekről, továbbá egy hosszú távon kooperáló, az EU oktatása iránt érdeklődő nyelvtanár csoport kialakítása, az Európai dimenzió oktatásával foglalkozó nyelvkönyvek bemutatása. Helyszínek: a Liszt Ferenc Konferencia Központ (Széchenyi tér) és a Soproni Evangélikus Templom, (Templom utca) – orgona koncert. További részletes információk a Programajánlóban olvashatók.

Peter Locke orgonaművész koncertje 2003. november 14-én, pénteken, 19:30 órakor Peter Locke orgonaművész első soproni koncertjét adja a soproni evangélikus templomban. Műsoron: Choral number 1 in E - Cesar Franck (1822-1890); Three preludes from the Clavierubung, part III - J.S.Bach (1685-1750); Trauerode - Max Reger (1870-1916); Two Inventions - Marcel Dupre (1886-1971); Impetuoso - Biedrich Wiedermann

Peter Locke 1965-ben született az észak angliai Newcastle upon Tyne városában. Zenei tanulmányait zongora és zeneelmélet szakon szülővárosában kezdte, majd a világhírű Nicolas Kynnaston irányításával Londonban folytatta orgonatanulmányait. Később MA kategóriás orgonaművész képesítést szerzett Birmingham-ben. Számos nemzetközi mesterkurzus előadója volt Tiet Kee és Daniel Roth orgonaművészek mellett. Peter Locke 20 éve végez rendszeres templomi orgonista szolgálatot. Hosszú éveken át a birmingham-i Metropolitan katedrális orgonistája volt. Angliai, németországi, lengyelországi fellépései után először kápráztatja el a soproni zenekedvelőket virtuóz tehetségével. Városunkba az „Európáról a katedrán” című Uniós szakmai pedagógus konferencia előadójaként érkezett.



2003. november 12., szerda 10:27


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület