CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 10., pĂ©ntek, Ármin, Palma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Sport  

A technika és az erőlét olyan összhangja teremtődött meg, amely időeredményekben és helyezésekben is igazolta, hogy jó irányba halad a soproni úszók felkészülése.

Fantasztikus eredmények a Rövidpályás Vidékbajnokságon
 
    Tavaly már volt egy aranyérmünk a rövidpályás vidékbajnokságon.
    Reméltük, hogy az idén is teljesíteni tudjuk ezt a minimális elvárást. Az új edzői gárda kitett magáért.
    Nem múltak el nyomtalanul a medencében töltött órák. Most a technika és az erőlét olyan összhangja teremtődött meg, amely időeredményekben és helyezésekben is igazolta, jó irányban halad a soproni úszók felkészülése.
    Pedig nem volt problémamentes a felkészülés, több intermezzo is megzavarta. Ennek ellenére jó pár éve nem volt ilyen sikeres szereplése úszóinknak. Az esélyesek hozták formájukat, a többiek is kiváló időket úsztak. Az, így év elején nem nevezhető természetesnek, hogy szinte minden résztvevő kivétel nélkül javított eddigi legjobbján. A 4 arany, 2 ezüst, 3 bronz, 1 negyedik, 3 ötödik helyezés e nélkül nem is sikerülhetett volna.
    Pedig itt volt aki számított vidékről, de egy jó időeredmény reményében még Zubor Attila is vízbe szállt. László Frigyes vezetőedző méltán lehetett elégedett tanítványaival.
    Azt a banális kérdést, hogy hány érmet vár verseny előtt nem tettem föl, de szerintem ilyen jó eredményre ő sem számított. Most együtt volt minden, jó rajt, jó fordulók, és végül a jó benyúlás. Közben pedig ott volt az az erő, amelyik magától nem nő, amit csak kitartó edzésmunkával lehet fejleszteni, amihez a vízben edzés közben is izzadni kell. Aki látta az edzéseket, és tudja, hogy néha annyit úsztak ezek a „gyerekek”, ami másnak gyalogolni is elég, az elhiszi, hogy ez a siker nem önmagától jött.
    Kellet hozzá rengeteg munka és kiváló edzők, akik a megfelelő irányba terelgetik az úszókat. Szepesi Csenge 2 aranyérme 50m. és 100 m. háton komoly fegyvertény. Magabiztos kezdés után egyetlen pillanatra sem engedte maga elé a mezőnyt, és remek hajrával győzött 100m háton. Nagyon sokat javult gyorson is, bár itt „csak” két ezüst termett számára.
    Nagy Gábor, mint címvédő állt rajthoz 100m. háton. Imponáló úszással, szinte végig vezetve több mint egy testhosszal verte riválisát és szerezte meg az első helyet. Ami tavaly 50m. háton nem sikerült azt idén elérte, kirobbanó erőben úszta végig az 50 métert, egyetlen pillanatra sem forgott veszélyben az aranyérem. Gábor 100m gyorson jócskán percen belül teljesített, ezzel elérte a saját maga elé tűzött célt, igaz ez most „csak” bronzra volt elég, hasonlóan az 50m gyorshoz.
    A soproni hátúszás erősségét mutatja László Rita 3. helyezése is.
    Néhány szó erejéig álljunk meg feltörekvő generációnál. Grafl Eszter és Kiss Gábor másodperceket javított eddigi eredményén, remek kondícióban egyre javuló technikával igazolta lesz aki megszorítja a mostani bajnokokat. Összességében soha rosszabb kezdést, gratulálunk, és további sok sikert kívánunk az elkövetkező versenyekre, amelyek közül kiemelkedik a 25. Dr. Csik Ferenc emlékverseny Sopronban, a következő hétvégén.
    Látogasson el az uszas.sopron.hu honlapunkra!
 
anagy@sopron.hu
 



2003. november 17., hétfő 14:21


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület