CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 17., pĂ©ntek, Paszkál napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Nyugati Kapu  

Kifogyhatatlan a soproni tenisz kincsesbányája

Kifogyhatatlan a soproni tenisz kincsesbányája
A "lurkók" is megmutatták oroszlánkörmeiket


Remekül szervezett, hangulatos versenyek, sok-sok ígéretes ifjú tehetség részvétele, bőséges támogatói háttér jellemezte az Erkel Ferenc Általános Iskols és a Racket Sopron Tenisz Klub által rendezett Lurkó Teniszbajnokságot. A kezdeményezés életképesnek bizonyult, hiszen Sopron közel száz alsótagozatos diákja szerepelhetett, s mutathatta be felkészültségét, tudását a szülőknek, hozzátartozóknak, érdeklődőknek. A seregszemle f ebruár 12-ei és 19-ei selejtezői után összesen huszonnégyen reménykedhettek a legjobb helyek elérésében, melyek egyúttal saját maguk és iskolájuk sikerét is jelentette. Ez volt az a verseny, melyről mindenki elégedetten távozott, mert a kis teniszezők versenghettek, a rokonok láthatták kedvenceik játékát, fejlődését, s a lelkes rendezők érezhették, hogy munkájuk nem volt hiábavaló. Róluk csak az elismerés hangján lehet szólni, mert áldozatosságuk kivételes élményhez juttatott sok-sok családot, közösséget. Szittner Lajos, a termet (is) biztosító Erkel Ferenc Általános Iskola testnevelőtanára, valamint a másik rendező szerv, a Racket Hotel Sopron Tenisz Klub vezetőedzője, Horváth Ernő oroszlánrészt vállalt a Lurkó Teniszbajnokság szervezéséből és lebonyolításából.

Most pedig lássuk, kik voltak a legboldogabbak, a legsikeresebbek, azaz kik voltak a győztesek és a dobogósok:

Elsős-másodikos lányok: 1. Jani Réka (Szent Orsolya Ált. Iskl. SVSE) 2. Babos Tímea (Hunyadi Ált. Isk., SVSE), 3. Major Viktória (Hunyadi Ált. Isk., SVSE),

Elsős-másodikos fiúk: 1. Sardú Dániel (Szent Orsolya Ált.Isk.SVSE), 2. Kádár András (Deutschkreutz, SVSE), 3. Szakács Gyula (Fenyő téri Ált. Isk., Racket Sopron Tenisz Klub)

Harmadikos-negyedikes lányok: 1. Hegedűs Tamás (Gárdonyi Ált.Isk., Racket Sopron TK), 2. Princes Krisztián (Fenyő- téri Ált. Isk., SVSE), 3. László Csaba (Lackner Ált. Isk., SVSE),

Harmadikos-negyedikes fiúk: 1. Nagy Dóra (Erkel Ált. Isk., SVSE), 2. Seregély Dalma (Deák téri Ált. Isk. SVSE), 3. Wischy Veronika (Gárdonyi Ált. Isk., Racket Sopron TK)

Az elsőség és a szép helyezés után természetesen ki-ki megkapta jól megérdemelt jutalmát, de több különdíj is gazdára talált a tizenkét szponzor jóvoltából. Így tárgyi elismerésben részesült (az erkölcsin kívül) korcsoportonként a legkisebb játékos, a legsportosabb, a legharcosabb, a legeredményesebb, a legnagyobb ütőerejű, a legmozgékonyabb és a legjobban szerváló teniszező is.

Az ajándékok átadását megelőzte az a bemutató, melyet Sopron legjobb utánpótláskorú versenyzői tartottak a még ifjabbaknak. Így vált teljessé a teniszünnep a lurkók számára.

Erdélyi Géza



2000. március 03., péntek 00:00


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület