CyberPress
közéleti magazin
cyberpress@sopron.hu
2024. május 3., pĂ©ntek, Tímea, Irma napja


Irodalmi Kávéház

Intranet Galéria

Apróhirdetések

Képeslapok

Soproni Képindex

Polgármesteri Hivatal

ZÓNÁK
Főoldal
Lapszemle
  Lapszemle
Kultúra
  KultúrVáros
  Lélektől lélekig
  SzínházVilág
  Soproni Ünnepi Hetek
  Borváros
Regionális kulturális programajánló
  Színház
  Kiállítás
  Rendezvények
  Hangverseny-Zene
Cyber Kurír
  Hírek - események
  Szomszédvár - Régió
  Soproni Snassz
Európai Unió
  EU
Cyber hírek
  Közélet
  SopronMedia
  Városháza
  Sport
Szórakozás
  Fesztiválgájd
  HangFal
  Mi1más
  Diákélet - diákszáj
  ViccGödör
Gazdaság
  Kereskedelmi és Iparkamara
Sport - szabadidő
  Sportcentrum
  Száguldó Cirkusz
Tudomány-technika
  Űrvadász
  Egészség
Környezet
  Borostyán
  Egészség

Diákélet - diákszáj  

,,Bemutatkozom" - diákok líceumi tárlata

    Két éve indította útjára a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) a ,,Bemutatkozom" kiállítási alkalmakat, amelyeken az iskola tehetséges diákjai munkáiból nyílik tárlat.

 
    November 19-én három licista, Szabó Bettina, Kovács Ádám és Tranta Péter munkáiból nagy érdeklődéssel kísért kiállítás nyílt a Líceum dísztermében. A hármas ,,bemutatkozás" sikeres volt: a látogatók előtt egy-egy képben fel-feltárult a tehetséges fiatalok saját megfogalmazású világa.
    Szülőkkel, tanárok és diáktársaik fogadták el a kiállítók és felkészítő tanáruk, Soltráné S. Anna meghívását az eseményre, amelyet ünnepivé Gabnai Sándor evangélikus lelkész emelkedett hangvételű megnyitóbeszéde tett.

    , Ami embernél lehetetlen, lehetséges az Istennél." Idézte Lukács evangéliumát a lelkész ,, - utalva arra, hogy a művészek gyakran a lehetetlen lehetővé tételén fáradoznak. A maradandót alkotó igazi művészek példáját állította a fiatal tehetséges diákok és a hallgatóság elé, majd  személyes hangvételű értékelésben egyenként is méltatta a kiállított rajzokat.
    Kívánta, hogy a soproni nagyok közé felemelkedve most még bontakozó tehetségük révén válljanak neves és ismert művészekké a kiállító fiatalok, akiknek képeiről külön-külön életöröm, a világ rejtettebb és kevésbé felszínes dolgaira való figyelés sugárzik, amelyhez szorgalom, kitartás, és az idő múlásával megszerzett élettapasztalat hozzáadásával együtt valósulhat meg a jövőben az, amit a kiállítás minden résztvevője remélt: ezen a novemberi délutánon jövendőbeli művészek kezdő lépéseinek volt tanúja.

T.É.



2003. november 21., péntek 20:18


címlap zóna archívum




© 1999-2007, Internet Sopron Egyesület